Elevii școlilor gimnaziale din Agrij, Treznea, Buciumi, Dobrin, Aghireș și Cizer la ”Ziua Porților Deschise” organizată de Tășuleasa Social

Elevii Școlilor Gimnaziale din comunele Agrij, Treznea, Buciumi, Dobrin, Aghireș și Cizer din județul Sălaj au participat sâmbătă, 25 mai la Ziua Porților Deschise organizată de Tășuleasa Social. Activitatea ”Ziua Bună! - Ziua Voluntarilor Mici” le-a oferit participanţilor ocazia de a-și exprima recunoștința și mulțumirea pentru cadoul primit în luna decembrie 2018 în cadrul acțiunii ”Camionul de Crăciun”.

Echipă Tășuleasa Social a apreciat talentul elevilor sălăjeni și modul original în care au pictat pietrele ce vor fi amplasate pe Via Transilvania, de curiozitatea și entuziasmul elevilor când au vizitat Pădurea Pedagogică, un proiect realizat în urmă cu 8 ani. Pentru elevi și însoțitorii acestora a fost o zi în care au simțit dăruirea, omenia și hărnicia voluntarilor Tășuleasa Social. Evenimentul a fost posibil cu sprijinul Asociației Tășuleasa Social și Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Asociația Tășuleasa Social are sediul în Bistrița și are în vedere educarea tinerilor prin exemple practice și dezvoltarea curajului civic în rândul tinerilor prin implicarea lor în probleme sociale și de mediu. Tășuleasa Social predă o singură teorie – voluntariatul – prin care tinerii învață să planteze puieți, care este rolul copacilor și al pădurii, de ce este necesar ca albiile râurilor să rămână curate, care sunt soluțiile pentru colectarea selectivă a deșeurilor, dar și să lucreze în echipă sau să coordoneze proiecte. În România, tinerii se izbesc de teama celorlalți de a avea o inițiativă și de convingerea că nu se poate face nimic, pentru că nimeni nu-i ascultă, iar curajul civic înseamnă să te implici în problemele pe care le vezi în jurul tău, să încerci să schimbi lucrurile și să găsești calea dialogului, potrivit Asociației Tășuleasa Social.

foto: ISJ Sălaj

Adauga comentariu