Elevi în practică la Jandarmeria Sălaj

La Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a început astăzi, 7 ianuarie 2019, primul stagiu de practică pentru un număr de 21 de elevi ai şcolilor militare de subofiţeri jandarmi. Viitorii subofiţeri jandarmi, 20 de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş”- Fălticeni şi 1 de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”- Drăgăşani, vor efectua stagiul de practică în perioada 7 ianuarie -10 mai 2019. Pentru aplicarea, valorificarea şi dezvoltarea cunoştinţelor şi competenţelor dobândite, elevii vor fi repartizaţi să desfăşoare activităţi specifice în structurile de ordine şi siguranţă publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj.

Elevii vor fi coordonaţi, îndrumaţi şi evaluaţi de tutori ofiţeri jandarmi cu experienţă în activitatea profesională şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de aceştia, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa de învăţământ.

Stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, principalele modalităţi de pregătire fiind însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, studiul individual și participarea la diferite misiuni de ordine publică. Activităţile au ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate, formarea, dezvoltarea şi perfecţionarea deprinderilor practice.

Adauga comentariu