DRUM EXPRES între JIBOU și Baia Mare de 350.000.000 de euro

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, s-a întâlnit astăzi, la Baia Mare, cu omogul său, Ionel Bogdan, pentru a discuta despre proiectul viitorului drum expres Baia Mare - Jibou, care va fi realizat în cadrul unui parteneriat între cele două administrații. 

”Îi mulțumesc colegului meu Ionel Bogdan, președintele Consiliul Județean Maramureș, pentru invitație și pentru deschiderea arătată față de implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, care vor duce cu siguranță la dezvoltare economică și bunăstare pentru sălăjeni și maramureșeni. Proiectul drumului expres Baia Mare - Jibou este doar un prim pas spre o colaborare de lungă durată a celor două administrații liberale. De asemenea, vreau să-i mulțumesc ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, pentru susținerea acestui proiect”, a spus președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu. 

În prima fază va fi aprobat parteneriatul dintre cele două județe discutat astăzi, în ședințele celor două consilii județene, apoi va fi depusă cererea de finanțare pentru realizare din fonduri europene a studiului de fezabilitate estimat la circa 3,5 milioane de euro, iar în faza următoare, proiectul evaluat la aproximativ 350 de milioane de euro urmează să fie finanțat tot din bani europeni, prin Planul Național de Relansare și Reziliență.

Adauga comentariu