Drama unei eleve a Liceului Pedagogic din Zalău. De șapte ani se luptă cu o boală grea și doar o intervenție chirurgicală o poate salva. Doar împreună REUȘIM!

În vârstă de 17 ani, Aylin Pop, elevă la Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai” din Zalău și are nevoie de noi toți, de oameni cu suflet mare pentru a duce o viață aproape normală. Tânăra zălăuancă suferă de șapte ani de o boală extrem de greu și doar o intervenție chirurgicală o poate salva. Ajunsă la capătul puterilor, mama fetei a apelat la Crucea  Roșie și la presă, știind că tot timpul se produc minuni în Zalău, în asemenea cazuri. 

Aylin Pop este elevă în clasa a XI-a și de șapte ani se luptă cu scolioza, o boală frecventă printre tineri, însă în cazul ei s-a agravat foarte tare. Coloana vertebrală a fetei s-a înclinat la 68 de grade, iar azi are mari dificultăți de a trăi normal. Doar o operație costisitoare la un spital din București o poate salva. 

Calvarul pentru Aylin a început în urmă cu șapte ani, pe când fata avea 10 ani. Aylin a fost diagnosticată cu scolioză, cu o înclinație a coloanei de 10 grade chiar la un program medical desfășurat la școala unde învăța, Gheorghe Lazăr. 

„Dacă poartă corset și o bluză, malformația nu se vede așa tare. Dar puteți vedea pe radiografie cum este. Dacă nu se intervine din punct de vedere chirurgical, atunci fata mea nu va putea să aibă o viață normală de adult, nu va putea avea copii, sarcină sau altceva. Doctorii sunt optimiști și spun că operația va avea succes, însă costurile sunt enorme pentru noi”, spune cu lacrimi în ochi Mia Pop, mama fetei.

Fata început să frecventeze mai multe clinici medicale și a urmat mai multe tratamente, care nu au fost eficiente, după cum a mărturisit mama fetei, ba unele au fost chiar greșite, având în vedere că înclinația coloanei a crescut la 45 de grade, iar în ziua de azi a ajuns la 68 de grade. 

Într-un final, Aylin a ajuns la o clinică din Târgu Mureș, unde specialiștii de acolo i-au prescris un corset care din fericire dă roade. Înclinația fetei nu a mai crescut ci a stagnat. Azi, singura șansă a fetei pentru a avea o viața normală, așa cum au majoritatea oamenilor, este o intervenție chirurgicală la  Spitalul Monza din București.

Tocmai aici intervine o altă problemă. Chiar dacă ambii parinți muncesc din greu și fac tot posibilul pentru Aylin, operația e destul de costisitoare, 73.900 de lei, bani pe care în acest moment familia nu-i are. 

 

Cei care vor să o ajute pe Aylin pot dona în conturile:

RO68RNCB0214027985950004 – RON

RO46RNCB0214027985950012 – EURO

ambele deschise la Banca Comercială Română (BCR) – titular Pop Alin Vasile, tata fetei!

Adauga comentariu