Drama prin care trece o familie din Zalău. În ianuarie 2019, analizele Cezarei erau bune, iar în martie i-a recidivat o boală cruntă. Cezara are nevoie de ajutorul nostru să trăiască. Implică-te, împreună putem reuși!!!

O familie din Zalău trece în aceste zile prin clipe de groază. Ionuț și Dana Mureșan sunt doi oameni simpli din Zalău, care se bucurau din plin de viață. Dumnezeu i-a binecuvântat cu două fetițe foarte frumoase, Cezara de 7 ani și 8 luni și Renata de 3 ani. Din păcate pentru ei, în urmă cu trei ani, au primit o veste teribilă, Cezara suferă de LEUCEMIE. După multe tratamente și rugăciuni, Cezara a început să se simtă mai bine, însă în această lună a primit din nou o vestă cumplită, boală i-a recidivat și acum are nevoie de ajutorul nostru. În prezent este internată la Spitalul de pediatrie II din Cluj-Napoca, secția oncologie și a început să se lupte cu transfuziile și chimioterapia. 

Cezara internată la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca

În 2016 au primit vestea cumplită

Ionuț și Dana au primit vestea cumplită în luna aprilie a anului 2016, pe când Cezara avea doar 4 anișori. Atunci, Cezara a prezentat tuse tot mai frecvente și febră. În 9 aprilie 2016 s-a prezentat la medic, iar fetița a fost supusă la mai multe investigații și examinări de laborator și s-a semnalat anemie severă, motiv pentru care a fost trimisă la Pediatria Spitalului din Zalău. Cezara a primit o transfuzie de MER și s-a făcut o puncție medulară care confirma LAL, motiv pentru care părinții s-au îndreptat spre Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca. 

Cezara alături de surioara Renata

La 4 anișori, Cezara s-a internat la Spitalul de Pediatrie din Cluj Napoca cu suspiciunea unei HEMOPATII MALIGNE prin transfer de la Spitalul Zalău. La internare Cezara era febrilă, somnolentă, astenică, facies încercănat, tegumente palide, cu erupție peteșială la nivelul gâtului, toracelui și a membreleor superioare, echilibrată cardiorespirator, tuse productivă, abdomen moale, depresibil, insensibil la palpare, fără organomegalii, fără semne de irițație meningiană sau de focar neurologic. 

Cezara în timpul tratamentului

După mai multe ivestigații s-a confirmat diagnosticul de LEUCEMIE acută limfobalistică L1 cu precursori B CD 10 Negativ, cu prezența translocației TEL-AML 1. A urmat pentru Cezara terapie citostatică, cu răspuns bun la terapia de inducție, dar din cauza leucocitozei marcate la diagnostic, Cezara a fost încadrată în grupa de risc mediu. În cele din urmă tratamentul a avut efect și se părea că Cezara va scapă de această boală cruntă. 

Prima zi de școală pentru Cezara, septembrie 2018

Însă în această lună, în urma unor analize, boala i-a recidivat și acum această fetiță are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi în continuare alături de surioara ei mai mică, Renata de doar 3 anișori. Cezara trebuie să ajungă foarte repede la o clinică în Italia, pentru a fi supusă la un transpalnt de măduvă al cărui cost este de aproximativ 150 de mii de euro.

Mobilizare generală pentru Cezara

Oameni cu suflet mare s-au mobilizat foarte rapid și s-a început o campanie de strângere de fonduri pentru salvarea micuței Cezara. S-a format un grup pe Facebook, ”Împreună pentru Cezara”, unde puteți achiziționa diverse lucruri, iar banii vor merge în conturile familiei. De asemenea s-a dat drumul la o strângere de fonduri și pe Facebook ”O șansă la viață pentru Cezara”. 

Împreună putem reda speranța!!!

Fetița, părinții și surioara ei, doresc doar să mai poată zâmbi. Unii altora. MEREU! Și nouă, tuturor...E greu dar nu imposibil!

Nu vă opriți, astfel, OAMENI frumoși, să ajutați, cum se poate

E nevoie de resurse financiare, de încurajări, rugăciuni și solidaritate, care să dea din nou VIAȚĂ unui copil...și nouă, tuturor, bucuria imensă că putem ajuta!

La fel cum pentru unii...câțiva lei par extrem de puțini, pentru Cezara ar însemna nu mult, ci TOTUL: șansa ei la VIAȚĂ.

Orice leu poate conta!!!

”Omenirea însăși poate fi salvată de oameni cu suflet”

Adauga comentariu