Dosare penale pe bandă rulantă. Patru șoferi ''afumați'' depistați în trafic de poliţiştii sălăjeni

Poliţiştii sălăjeni au depistat în acest sfârșit de săptămână patru șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice. În perioada 22-24 februarie polițiștii cu atribuții în domeniul siguranței rutiere au desfășurat activități pe toate drumurile publice din judeţul Sălaj pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier. În urma controalelor în trafic, polițiștii au depistat patru șoferi care la testarea cu alcooltestul au înregistrat o valoare pozitivă.  

Un bărbat din Șimleu Silvaniei a fost depistat vineri 22 februarie în jurul orei 15.00 de către polițiștii din Șimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 106. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Două ore mai târziu, un bărbat din comuna Crasna în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Naţional 1H, între localităţile Pericei şi Vîrşolţ a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în şanţ. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna l-au testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Duminică, 24 februarie în jurul orei 12.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliție Rurală Zalău au oprit pentru control pe Drumul Comunal 7 în localitatea Dioșod un autoturism condus de un bărbat din Zalău. Rezultatul a fost pozitiv, respectiv 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot ieri în jurul orei 23.30 un bărbat din Şimleu Silvaniei a fost oprit pentru control de către poliţiştii din cadrul Formațiunii de Siguranță Publică pe strada George Coşbuc din localitate. Cel în cauză conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Nu conduce dacă ai băut! Ai grijă de viața ta și de cei aflați în trafic! Dacă nu-ți pasă și ai ales să ignori legile în vigoare conducând sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știi că poți să te alegi cu dosar penal. Pe lângă probabilitatea crescută a producerii unui accident rutier, cu consecințe grave, vă riscați libertatea, transmite IPJ Sălaj.

sursa foto tuktuk.ro

Adauga comentariu