Doi minori prinși în flagrant în timp ce furau din mașini

Doi minori din Zalău a fost prinși în flagrant de către un echipaj de jandarmi în timp ce dădeau o ”spargere” la un autoturism de pe bulevardul Mihai Viteazul.

Concret, în dimineaţa zilei de 13 decembrie, în jurul orei 01.15, un echipaj de jandarmi s-a autosesizat cu privire la faptul că două persoane de sex masculin au pătruns într-un autovehicul parcat în vecinătatea unui bloc de locuinţe de pe bulevardul Mihai Viteazul. Echipajul de jandarmi a acționat prompt oprind activitatea infracțională a minorilor.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză, doi minori, ambii din Zalău, au încercat să sustragă bunuri dintr-un autovehicul, marca Dacia Sandero, după forţarea mecanismului de închidere al hayonului. Totodată, până la momentul depistării, făptuitorii au spart şi alte două autoturisme, un Volkswagen Polo şi un Ford Fiesta. Din autoturismul Volkswagen Polo, după spargerea geamului dreapta faţă, aceştia au sustras o borsetă şi un telefon mobil. Prejudiciul urmează a fi stabilit.

Pe numele persoanelor în cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat şi distrugere, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, în 27 decembrie, în jurul orei 01.00,  în urma unei sesizări prin apelul unic de urgenţă „112”, un echipaj de jandarmi a depistat două persoane de sex masculin, care anterior au pătruns într-un autovehicul parcat în zona bulevardului Mihai Viteazul. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză, doi minori, ambii din Zalău, au spart geamul dreapta faţă al unui autoturism marca Ford Fiesta, intrând în acesta cu scopul de a sustrage bunuri. Prejudiciul a fost stabilit la 500 de lei.

Pe numele persoanelor în cauză s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi distrugere, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

Adauga comentariu