Doi dintre autorii jafului armat de la bijuteria din Zalău vor să fie lasați în arest la domiciliu

Doi dintre cei trei autori ai jafului de la bijuteria din centrul Zalăului vor să fie lăsați în control judiciar sau în arest la domiciliu. Mihai Raul Gal și Crăciun Marian Constantin au depus la Judecătoria Zalău o contestație în acest sens. 

Cauza s-a judecat la finalul săptămânii trecute, iar magistrații de la Judecătoria Zalău au respins ca neîntemeiată cererea celor doi. Imediat după decizia magistraților Gal și Crăciun au depus o nouă contestație la Tribunalul Sălaj. 

Iată decizia Judecătoriei Zalău

”În temeiul art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpaţilor C. M. C., şi G. R. M., de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În temeiul prevederilor art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe fiecare dintre inculpaţii la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Sălaj a sumei de 100 lei reprezentând onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu care a asigurat asistenţa juridică obligatorie a inculpatului C. M. C., av. Cîmpean Nicoleta. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în camera de consiliu azi, 14.06.2019, ora 12:45, în lipsa inculpaţilor şi a procurorului”, se arată în decizia Judecătoriei Zalău. 

În cursul zilei de azi, Tribunalul Sălaj va lua o decizie în ceea ce privește contestația celor doi inculpați, Mihai Raul Gal și Crăciun Marian Constantin. 

FILMUL JAFULUI. În data de 19 martie, în jurul orei 17.32 a avut loc un jaf armat în centrul Zalaului la bijuteria Tiara Luxury. Două persoane necunoscute înarmate cu un pistol au intrat în bijuterie și au dat atacul. Unul dintre hoți a imobilizat-o pe angajată cu capul spre perete, iar celălalt a început să fure bijuteriile. Totul a durat foarte puțin timp având în vedere că firma de pază a ajuns după câteva minute la fața locului. Hoții au furat mai multe inele, bijuterii și ceasuri, în valoare peste 100.000 de euro. 

Principalii suspecți în cazul jafului armat din 19 martie 2019, de la bijuteria Tiara Luxury sunt trei tineri cu vârste curpinse între 22 și 26 de ani, din județele Satu Mare și Constanța, Romei Kulcsar, Mihai Raul Gal și Crăciun Marian Constantin. Cei trei au fost prinși în noapte de 28 spre 29 martie, la punctul de frontieră de la Urziceni, în timp ce încercau să fugă din țară. 

Adauga comentariu