Închisoare cu executare pentru DJ MILU, în dosarul cu drogurile din SPANIA

Frații Engheș, Florin și Eduard au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri. În fapt, cei de la DIICOT l-au surprins pe Emil Engeș, poreclit DJ Milu, în timp ce ridica un colet de 1 kg de cannabis. Acesta urma să îl trimită în Anglia la fratele său, pe ca cel din urmă să își prepare o cremă medicinală.

În noiembrie 2017, procurorii de la Sălaj l-au prins în flagrant pe DJ Milu, în comuna Gâlgău, în timp ce ridica un colet format din două boxe, în interiorul cărora erau puse mai multe pungi cu cannabis. Coletul a ajuns în România și urma să fie trimis în Anglia, de unde să fie preluat de Florin Engheș, cel care de altfel trimisese pachetul din Spania. Un alt pachet, de aceeaşi greutate, fusese oprit de către autorităţile din Austria.

„(…)subsemnatul nu am avut în niciun moment intenția de a comercializa substanțele expediate, acesta fiind și motivul pentru care la dosarul cauzei la secțiunea privind confiscarea specială nu se poate regăsi nicio sumă de bani! Cu referire, la acest mobil infracțional facem trimitere inclusiv la concluziile referatului de evaluare, din care care rezultă fără echivoc faptul că singura voință a subsemnatului a fost de a ajuta pe coinculpatul din acest dosar, respectiv de a ridica coletele și de a le trimite ulterior în Anglia” a explicat magistraților, Emil Engheș.

Avocatul acestuia, clujeanul Tudor Zileriu i-a reprezentat pe cei doi și a reușit să demonstreze în instanță că ”iarba” găsită în posesia lui Emil Engheș era medicinală și nu putea fii folosită în scopul comercializării de droguri, ci servea pentru a prepara un unguient medicinal.

„Am precizat încă de la primele explicații oferite organelor judiciare, intenția subsemnatului a fost de a mă muta în Anglia, întrucât mediul economic din Spania a început să sufere, motiv pentru care din dorința de a câștiga în continuare bani din muncă am luat decizia de a mă muta definitiv din Spania. În acest context, astfel cum am depus și la dosarul cauzei, întrucât pentru tratarea unor afecțiuni medicale, am început să folosesc, cu rezultate pozitive, și metode de tratament alternativ ( n.a unguentul fabricat din planta cannabis având specificații identice cu crema Trompetol ) m-am hotărât să-mi expediez din Spania în Anglia via România o cantitate de 1 kg de cannabis pe care ulterior în funcție de necesități să îl prepar pentru obținerea unguentului. Întrucât obținerea acestui unguent cu proprietăți terapeutice ridica probleme din punctul de vedere al valabilității, hotărârea de expediere a acestei cantități impresionante de cannabis a luat naștere tocmai datorită ”termenului de valabilitate” al plantei, nicidecum cel al unguentului” a explicat Florin Engheș, prin avocatul Tudor Zileriu.

Cu toate acestea, instanța a decis să îi condamne pe cei doi frați la închisoare: Emil Engheș – condamnat la 2 ani de  închisoare(în prezent aflat sub măsura arestului la domiciliu) și Florin Engheș condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare(aflat în arest preventiv la Penitenciarul Oradea).

Magistrații au decis ieri sa le ceara celor doi frați si cheltuieli de judecata in suma de 5.000 de lei, dar și să confiște de la aceștia mai multe bunuri, printre care un telefon mobil marca Samsung S8, un cantar electronic sau un dispozitiv de mărunțit. 

Decizia dată de Tribunalul Sălaj nu este definitivă și va fi contestată la Curtea de Apel Cluj.

Adauga comentariu