Din lipsă de polițiști, IPJ Sălaj va scoate câinii la patrulare

Pentru că nu sunt polițiști destui în acest moment, IPJ Sălaj a decis să scoată câini la patrulare. Mai mult, după pensionările de anul trecut, alții polițiștii s-au pensionat și în acest an, iar 30 de angajați sunt în concediul de îngrijire a copilului în timp ce 20 de angajate sunt gravide şi urmează să plece în maternitate. În prezent, IPJ Sălaj ar mai avea nevoie de 150 de polițiști. 

Florin Marius Mihăilă susține că s-a ajuns în această situație pentru că fosta conducere IPJ Sălaj a renunţat la absolvenţii veniţi din şcolile de poliţie, în favoarea unor transferuri ale unor poliţişti din alte judeţe. 

”Am ajuns în această situație pentru că fosta conducere IPJ Sălaj a renunţat la absolvenţii veniţi din şcolile de poliţie și a decis să transfere polițiști din alte județe. Din acest motiv, am dat dispoziţie ca de luni (10 februarie 2020), colegii care fac patrulare să iasă în patrulare cu câinii de serviciu. Chiar este nevoie, avem nişte câini foarte frumoşi, foarte bine pregătiţi şi ei trebuie folosiţi, pentru că e păcat să-i ţinem dar în padocuri”, a spus şeful IPJ Sălaj, Florin Marius Mihăilă. 

foto - animalzoo.ro

Adauga comentariu