Desemnarea ca premier a lui Florin Cîțu, care a fost acuzat de atac speculativ la adresa leului, o nouă tentativă a lui Iohannis de a forța anticipatele

Florin Cîțu, actualul ministru interimar al Finanțelor, este premierul desemnat miercuri de președintele Klaus Iohannis să formeze noul guvern. Cîțu este lider al senatorilor liberali și unul dintre cei mai vocali politicieni anti-PSD. A fost economist sef al ING, unul dintre cei mai activi participanți la ceea ce presa a denumit atacul speculativ pe leu din 2008.

"Am fost instiintat ieri (luni - n. red.) ca sunt concediat. Nu stiu daca acest lucru are legatura cu episodul celebru din 2008 (atacul speculativ impotriva leului, in urma caruia o parte din trezorierii sefi au parasit bancile pentru care lucrau - n. red.), dar nu cred ca acesta este motivul. Am decis sa actionez banca in judecata si sper sa castig", declara, în 8 martie 2011, Florin Citu, fost economist sef al biroului local al ING Bank

PAUZĂ, să înțelegeți pe cine a nominalizat (din punctul meu de vedere, ca cetățean, în bătaie de joc) Klaus Werner Iohannis să producă o majoritate care să-l susțină la guvernare: un speculant. Băiatul acesta, cu un CV impresionant numai în slujba unor bănci și universități străine, are legatură directă cu atacul speculativ împotriva leului din 2008. Adică, ”unul dintre cei mai buni specialiști în macroeconomie”, se strofoca, la modul inteligent, să avem o monedă națională jalnică, rate până la cer, megainflație și toate cele care mai decurg din această activitate. Totul în beneficiul băncii care-l plătea. Dacă îi ieșea, primea un bonus - așa, că nu i-a ieșit, a fost concediat. Și ”recuperat” în politică de către ”liberali”...

Cert este că un individ care a demonstrat deja că este capabil să facă orice pentru a nu apăra dreptul la o viață decentă a cetățenilor români, a fost desemnat de către Klaus Werner Iohannis să facă tot posibilul să ajungă să se jure că va face ”totul” pentru ”prosperitatea poporului român”?! De parcă în trei luni de mandat nu a demonstrat acest ”totul” (prin leul cotat la peste 4,8 în raport cu Euro și împrmuturile făcute)? Atâta tot că încă nu știm la a cui prosperitate lucrează individul.

Ca o paranteză, Florin Cîțu are trecut, în ultima declarație de avere, și un credit de 303.000 de euro contractat în 2007. Asta, ca o speculație, ar putea fi o explicație pentru motivele pentru care s-a hărnicit acesta împotriva monedei naționale... Din păcate, împotriva acestor speculanți nu a luptat decât Banca Națională care a făcut tot posibilul să fie dați afară din sistemul bancar. Dar, se pare, a intervenit celălalt ”sistem” care, cum spuneam, l-a recuperat pe Cîțu și l-a făcut politician. La noi ”serviciile” sunt adevărații ”șefi”.

Conform ultimei declarații de avere, Cîțu mai deține o cotă parte de 1/2 din 3 terenuri: un hectar din comuna Golești, sat Tulei, județul Vâlcea, dintr-un teren de 75 ha, din comuna Voineasa și, tot în Voineasa, 1.250 mp - toate de la părinți. În Tulei, el are și o cotă parte de 1/2 dintr-o clădire de 130 metri pătrați. Cîțu are și o casă de 130 de metri pătrați cumpărată prin credit în Sectorul 2 din Capitală.

PS: Repet (pentru postaci), sunt sătul de mafia din PSD, în aceeași măsură cum sunt sătul de mafia din PNL. Uniunea Sărăcie Lucie (sau Stalinist Leninistă, după cum am denumit-o atunci) a fost alianța dintre PNL și PSD care a făcut praf democrația într-un atac concertat (de mânuță: Antonescu, Orban, Dragnea, Ponta, Iohannis) împotriva instituțiilor de drept ale statului român. Ce au făcut atunci împreună: DECREDIBILIZAREA Instituției Prezidențiale, fac și acum: DECREDIBILIZAREA Instrituției parlamentare. Se face, securistic, la fel ca în 2012, cică ”la presiunea străzii”. Dar ce să aștepți de la speranța de premier a Grupului GRIVCO, Klaus Werner Iohannis, care azi pozează în președinte implicat democrat, după cinci ani de concedii sudate cu vacanțe?

Adauga comentariu