Deputatul Sereș Denes după ce parlamentarii au rămas fără pensii speciale. ”Ce s-a întâmplat ieri a fost praf în ochi. Au fost eliminate doar 1.38 la sută din toate pensiile speciale”

Parlamentarii României au decis în cursul zilei de ieri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Mult discutata lege a fost votată în plenul reunit. Trei proiecte au fost depuse în acest sens de  PNL, USR PLUS și PSD, însă doar proiectul celor de la PSD a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente se referă la încetarea plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare, potrivit digi24.ro

Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Parlamentarii UDMR prezenți în sala, nu au votat această lege. 

Deputatul Sereș Deneș ne-a explicat de ce parlamentarii de la UDMR nu au votat acest proiect. Deneș spune că UDMR a susținut că trebuie adusă o reglementare generală față de toate pensiile speciale nu a dor a deputaților și senatorilor. În acest context au fost eliminate doar 1.38 la sută din pensiile speciale. 

”Noi în coaliția de guvernare au susținut că trebuie adusă o rglementare generală fătă de pensiile speciale. Ce s-a întâmplat ieri a fost praf în ochi. Au fost eliminate doar 1.38 la sută din toate pensiile speciale. Noi dorim să impozitâm tot ce depășește salriul președintele cu 90 %. Deci nu s-a rezolvat nimic, decât că am arătat lumii că ne preocupâm și noi de ceva. Noi suntem de acord să reglementăm toate pensiile speciale”,  ne-a declarat deputatul Deneș. 

Dacă cei doi parlamentari de la UDMR, Sereș Deneș și Kovacs Irina nu au votat eliminarea pensiilor speciale, ceilalții parlamentari din Sălaj, Alin Prunean, Cristian Viașu (USR PLUS), Forian Neaga (PSD) și Lucian Bode s-au pronunțat pentru eliminarea pensiilor speciale.

 

 

 

 

Alin Prunean

Am promis eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și asta am făcut!
USR PLUS a pus subiectul pe agenda publică încă din 2017 și iată că astăzi am reușit să eliminăm pensiile speciale pentru parlamentari.
Este o victorie importantă în demersul nostru de a restabili dreptatea în România, acest sistem de pensii speciale rezervat celor pe care statul a vrut să-i privilegieze este injust și inechitabil. Propunem calcularea tuturor pensiilor după același sistem, la contribuție egală, pensie egală.
Vom continua să căutăm cele mai bune variante, conforme cu Constituția, pentru eliminarea pensiilor speciale și pentru celelalte categorii profesionale. Iar următoarele pe listă sunt cele ale aleșilor locali introduse de PSD în legislatura trecută. 
Eliminarea pensiilor speciale este o necesitate morală pentru România.

Cristian Viasu

Am votat azi pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor!
De acum 4 ani USR a susținut și a făcut demersuri pentru eliminarea acestor pensii nesimțite. Am adus în dezbatere publică acest proiect încă din 2017, când toate partidele erau împotriva eliminării pensiilor speciale. Nu ne-am dat bătuți, dar acum munca USR PLUS a fost încoronată prin eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor!
Vom elimina rând pe rând toate categoriile de pensii speciale, vom aduce iar echitate în sistemul de pensii!
Facem ce spunem! #RevolutiaBuneiGuvernari

Adauga comentariu