Dedeman înghite Cemacon

Retailerul de bricolaj Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială cu rulaj anual 5,2 miliarde de lei, a cumpărat într-o singură tranzacţie, un pachet de 13,4 milioane de acţiuni la producătorul de cărămizi Cemacon Zalău şi a ajuns astfel la o participaţie de 40,8% fiind cel mai mare acţionar al companiei, potrivit calculelor ZF pe baza celor mai recente date de la BVB.

Dedeman a cumpărat în tranzacţia din 11 decembrie acţiunile la un preţ unitar de 0,55 lei, ceea ce ridică valoarea pachetului achiziţionat la 7,4 milioane de lei.

La finele lunii iunie Dedeman figura cu o deţinere de 29% la Cemacon, astfel că acum compania fondată de fraţii Pavăl a ajuns la 40,7%. Spre comparaţie al doilea acţionar al Cemacon este Business Capital for Romania (33%).

Demersurile pentru construirea unui magazin Dedeman și în Zalău au fost făcute în 2015, când s-a obținut autorizația de construcție de la Primăria Zalău.

În cursul anului 2016, Dedeman a cumpărat de la Cemacon două terenuri din platforma fostei fabrici de cărămizi din Zalău, la valoarea de 1,9 milioane de euro.

Până în luna octombrie a acestui an, lucrările au fost blocate datorită unui teren deținut de Primăria Zalău, situat în mijlocul terenului cumpărat de Dedeman de la Cemacon. S-a optat pentru un schimb de terenuri, în aceeași zonă, doar că parcela oferită era mai mică, iar Dedeman mai aveau de plătit o diferență de 136.000 de lei Primăriei Zalău.

 

Adauga comentariu