De ce se lucrează acum în tot orașul?

Primarul Ionel Ciunt a preluat în vara lui 2016 un Zalău lăsat baltă de PNL-iștii, conduși de Radu Căpîlnașiu, care a fost primar vreme de 12 ani. Orașul bătuse pasul pe loc, era tot mai ponosit și fără șansă. 

În 2016, așa cum a fost preluat la mijlocul anului, în stagnare, în Zalău s-au făcut lucrări de dezvoltare de 8,17 milioane de lei. Apoi, în 2017, s-au cheltuit pentru dezvoltarea Zalăului 18,96 milioane de lei. A fost abia primul an plin pentru administrația Ciunt, care începuse să facă proiecte pentru a aduce fonduri europene, singura șansă pentru Zalău de a obține bani să se dezvolte rapid. Pentru că avea mare nevoie. În 2018, bugetul cheltuit cu dezvoltarea Zalăului s-a dublat față de anul precedent, ajungând la 33,17 milioane de lei. În 2019, cheltuielile pentru dezvoltare au fost de 43,25 de milioane de lei. Orașul era încă pe cont propriu, pentru că primii bani europeni ca urmare a proiectelor administrației Ciunt pentru atragerea a 100 de milioane de euro au venit abia în toamna anului trecut. Așa se face că în 2020, până acum pentru dezvoltarea Zalăului s-au cheltuit aproximativ 80 de milioane de lei, dintr-un buget prevăzut până la sfârșitul anului de 132 de milioane de lei, un record absolut pentru oraș.

Banii europeni sunt puși acum la lucru și în Zalău se reabilitează toate marile artere, pe lângă alte multe șantiere deschise pe bani europeni. Se lucrează mult în această perioadă pentru că investițiile europene au termen de finalizare de 2-3 ani. Dacă banii nu sunt investiți, Bruxelles-ul consideră că finanțarea nu este justificată. 

Se lucrează în tot Zalăul și se va lucra încă intens. Pentru sesiunea de finanțare europeană ce începe anul viitor, administrația Ciunt este pregătită să aducă încă 138 de milioane de euro, cu care să reabiliteze toate cartierele, să facă din oraș unul modern și îngrijit până în cel mai mic detaliu.

sursa - infozalău/facebook

Adauga comentariu