Dacian Cioloş, făcut harcea parcea de un lider PPE: „Nu-mi plac oamenii care au profitat de PPE şi acum au un comportament care face rău PPE”

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White, l-a criticat pe fostul premier, Dacian Cioloș, actualmente președinte al PLUS. Lopez a menţionat că nu înţelege care este angajamentul fostului premier tehnocrat, în contextul în care e posibil ca acesta să candideze cap de listă la europarlamentare, iar apoi la prezidenţiale.  

„Cred că este puţin oportunist. Ştiu angajamentele unor politicieni pe care i-aţi menţionat, dar trebuie să fii ataşat de partidul european care va schimba lucrurile. Şi care este angajamentul, când tu vei candida drept cap de listă la alegerile europarlamentare, iar apoi vrei să fii candidat la prezidenţiale? Care este angajamentul? Nu înţeleg”, a declarat secretarul general al PPE, Antonio Lopez, cu referire la fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş, întrebat fiind cum vede o posibiliă alianţă între USR şi PLUS.

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a anunţat pe liberali, în şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional, că a mai comandat un sondaj de opinie care să testesteze cota la europarlamentare a unei posibile alianţe USR-PLUS, au spus surse politice pentru Mediafax.

„Sondajul urmează să arate scorul unei eventuale alianţe a USR-PLUS. Urmează să fie întrebaţi peste 1.000 de subiecţi”, au declarat surse din interiorul partidului.

Cu toate că PNL a comandat anul trecut un sondaj care să arate intenţia la vot la alegerile europarlamentare, întrebările nu vizau alianţele politice, fiind puse individual partidele în lista de opţiuni la vot, au explicat sursele menţionate. Spre deosebire de acel sondaj ale cărui date au fost prezentate parţial de liderul PNL, Ludovic Orban, şi care a avut 26.000 de respondenţi, acesta va avea doar puţin peste 1.000 de persoane intervievate.

Actualul sondaj al PNL arată că partidul condus de Ludovic Orban are, în prezent, 27.8% din electorat, în timp ce PSD are 30.2%. Pe locul 3 se află ALDE, cu 11.5%. Urmează USR cu 10.2%, Pro România, cu 5.5%, UDMR cu 5.1%, PLUS 5% şi PMP 4,2%. 


Adauga comentariu