Dacian Cioloș despre certificatul de vaccinare: ” Nu va fi un pașaport, nu vor fi restricții, ci va fi un certificat care să faciliteze libera circulație, fără să mai fii oprit la fiecare frontieră să ți se verifice un document”

Uniunea Europeană este foarte apoape să întroducu un certificat de vaccinare, iar săptămâna viitoare ar urma să fie prezentat un proiect în acest sens. Președintele Renew Europe în Parlamentul European, Dacian Cioloș a spus la Digi24 că acest certificat va facilita libera circulație în statele membre ale UE și existența lui nu va impune niciun fel de restricții. 

"Săptămâna viitoare, cel mai probabil, Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene, la care se vor conecta statele membre și prin care se va emite acest certificat de vaccinare, de test negativ sau de test anticorpi, că am trecut prin boală, ca să poată circula liber cetățenii, indiferent de motivul pentru care circulă. Nu va fi un pașaport, nu vor fi restricții, ci va fi un certificat care să faciliteze libera circulație, fără să mai fii oprit la fiecare frontieră să ți se verifice un document", a declarat Dacian Cioloș la Digi24.

 

Adauga comentariu