Dacian Cioloș a aderat la PLUS. În trei zile debutează procesul de selecție a candidaților

Dacian Cioloş a semnat astăzi, 18 decembrie, adeziunea la noul partid "PLUS" (Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii). În cadrul conferinței de presă, Dacian Cioloş a anunţat că până la sfârşitul lunii ianuarie 2019 va fi definitivată lista

Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii pentru europarlamentare. Procesul de selecţie a candidaţilor va debuta vineri, cu deschiderea înscrierilor, iar cei interesaţi să candideze din partea "PLUS" își pot depune dosarele până în data de 20 ianuarie.

Procesul de selecţie a candidaţilor se va desfăşura în trei etape, prima fiind cea a depunerii candidaturilor, apoi va fi organizat un referendum intern pentru alegerea a 43 de candidaţi. Ultima etapă va presupune formarea unei comisii de experţi, care să analizeze dosarele de candidatură şi să stabilească ordinea candidaţilor pe liste.

Președintele USR, filiala Sălaj, Viașu Cosmin Cristian a declarat că Dacian Cioloș a așteptat soluționarea dosarului care a stat pe masa instaței luni zile, până să adere la PLUS. Este vorba despre cererea pentru înregistrarea Partidului Mişcarea România Împreună care a fost depusă în luna martie 2018 și care a trenat în instanță luni de zile. Prin acest demers, Cioloș a vrut să fie un exemplu pentru cei 11 mii de oameni care s-au înscris pe site-ul PLUS, pentru a deveni membrii.

Președintele USR Sălaj adaugă că din cele 11 mii de inscrieri se vor concretiza undeva la 10-15 la sută. În privința unei alianțe USR-PLUS, Viașu declară că există discuții la nivel central pentru viitoare colabări, însă deocamdată nu există o formulă concretă.

Referitor la cele mai apropiate evenimente care urmează pe scena politică, alegerile europarlamentare, Viașu spune că sunt discuții la nivel central pentru participarea celor două formațiuni politice pe liste comune.

Când vine vorba de procesul de selecție al candidaților, președintele USR Sălaj precizează că nu toate persoanele care se înscriu pe liste vor deveni membrii de partid. Nu se vor face discriminări de sex, religie sau apartenență etnică, dar din punct de vedere politic, se va realiza o filtrare a viitorilor membrii, aceștia urmând să fie aleși pe criterii de integritate.

Procesarea adeziunilor este un demers anevoios și cel mai probabil, la nivel local vor fi preluate cererile pe județe, a conchis președintele USR Sălaj. 

Foto stiripesurse

Adauga comentariu