Cursurile școlii gimnaziale ”Corneliu Coposu” din cartierul Dumbrava Nord vor fi suspendate. Acoperișul și luminatoarele clădirii au fost distruse de grindină

Acoperișul și luminatoarele clădirii Școlii gimnaziale ”C. Coposu” din cartierul Dumbrava Nord au suferit distrugeri mari în urma potopului ce a avut loc în această după-amiază. Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit de urgență, la solicitarea viceprimarului municipiului Zalău, Teodor Bălăjel. După o primă analiză a pagubelor produse de grindină în Zalău, membrii comitetului s-au deplasat în zonele cele mai afectate de aceste fenomene meteo în vederea evaluării daunelor. Astfel s-au constat distrugeri mari la școala gimnazială C. Coposu din Dumbrava.  

Având în vedere lucrările ce trebuie efectuate imediat și pentru a nu pune în situație de pericol elevii școlii, s-a hotărât suspendarea cursurilor la Școala Gimnazială ”Corneliu Coposu”, în data de 29 mai 2019. La această oră o echipă de lucrători ai societății Citadin, ajutați de angajați ai I.S.U. Sălaj execută lucrări de punere în siguranță a clădirii. Cursurile vor fi reluate în data de 30 mai 2019.

Având în vedere fenomenele meteo extreme din după-amiaza zilei de 28 mai, în scopul centralizării pagubelor produse bunurilor, până în data de 29 mai la ora 14:00, se pot transmite INFORMĂRI, însoțite de fotografii, pe adresa de e-mail primaria@zalausj.ro sau la Centrul de Relații cu Publicul al Primăriei municipiului Zalău, camera 4, care astazi are program prelungit până la ora 22:00.

La nivelul dispeceratului ISU au fost înregistrate în această după masă mai multe apeluri care făceau referire la pagubele produse de căderile de grindină: afectări de acoperişuri de imobile, elemente de construcţie parţial desprinse, inundaţii, avarierea severă a autoturismelor. Marea majoritate a apelurilor au fost primite din municipiul Zalău, iar cetăţenii au fost informaţi prin sistemul RO-ALERT de producerea fenomenelor meteo periculoase.

Adauga comentariu