Cum văd politicienii sălăjeni, protestele de azi, pentru construcția de autostrăzi: ”Suținem întru totul acest demers al societății civile”. Orașul Zalău gata să susțină protestele

În toată țara s-au anunțat azi, proteste masive pentru construcția de autostrăzi. Este un demers al unui antreprenor din Suceava, care sătul de bătaia de joc a politicienilor români s-a hotărât să construiască primul metru de autostrada în Moldova, simbolic bineînțeles. În același timp a lansat o provocare pentru români, astfel încât azi, la ora 15.00, pentru 15 minute să se oprească din orice activitate în semn de protest. 

Și la Zalău se anunță proteste masive, însă sunt puțin diferite față de cele din țară. Protestul din Zalău este practic o ”plimbare” prin oraș cu 30 de kilometri la oră, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din România. 

Cei mai importanți oameni politici din Sălaj susțin acest demers. Deputatul PSD Iuliu Nosa speră ca acest protest să aibă efect mare la nivel național pentru că România are nevoie de autrostrăzi. 

”Susțin și eu acest demers al cetățenilor din această țară. Sper să aibă suținere mai mare la nivel național și îmi doresc și eu ca toți românii să avem autostrăzi în România astfel încât să putem vorbi de dezvoltarea țării. Sper să aibă efect acest demers, însă este foarte greu deoarece nu cred că găsim construtori care să respecte contractele peste noapte”, a declarat deputatul Iuliu Nosa, pentru Ziarul de Sălaj.

Deputatul Lucian Bode salută inițiativa societății civile și a unui cunoscut activist social din Zalău de a organiza și aici un miting de protest și explică că românii s-au săturat de povești și explicații alambicate. 

”Romanii s-au săturat de povești, romanii s-au săturat de explicații alambicate, de termeni tehnici și de justificări puerile. Romanii vor autostrăzi. Acesta e mesajul domnului Mandachi și a susținătorilor domniei sale. Salut inițiativa societății civile și a unui cunoscut activist social din Zalău de a organiza și aici un miting. Sub zodia incompetenței PSD-iste, pe lângă inițiativele politice, România are nevoie și de vocea străzii. Pentru că aceste teme ne privesc pe toți deopotrivă și tocmai de aceea e nevoie de implicare și solidaritate”, ne-a declarat Lucian Bode. 

Și deputatul Seres Deneș susține că avem nevoie de autostrăzi, însă crede că aceste demersuri nu se pot rezolva prin proteste. 

”Avem nevoie de autostrăzi cu siguranță. Nevoia de austostrăzi este obiectivă. Nu știu dacă aceste chestiuni se pot rezolva prin proteste. Din pucntul meu de vedere este nevoie de autostrăzi. Guvernul trebuie să se concerntreze atât pe surse europene, cât și surse naționale pe construcția de autostrăzi și într-un viitor apropiat să putem circula pe autostrăzi având în vedere că avem foarte multe autoturisme în România, iar drumurile sunt cum sunt”, a declarat Sereș Deneș.

 

Președintele PMP Sălaj, Adrian Popan susține întru totul acest demers de a protesta pentru construcția de autostrăzi și acuză toate guvernele că în 30 de ani nu au fost în stare să le construiască. 

” Vă dați seama unde s-a ajuns dacă și actuala guvernare susține acest protest. Toate administrațiile care s-au perindat pe la guvernare nu au fost în stare să construiască autostrăzi în 30 de ani. Este un minus foarte mare pentru toate guvernele. Trebuie să aplece capul și să-și asume acestă nerealizare. Eu susțin întru totul acest demers și sper să aibă efect în viitor. Trebuie să se trezească cineva și să ia taurul de coarne”, a declarat Adrian Popan. 

Miting de protest și la Zalău

Și în Zalău va avea loc un miting de protest sub formă de ”plimbare”. Mai mulți zălăuani s-au organizat se se vor plimba pe bulervard cu 30 de kilometri pe oră în semn de protest față de lipsa de autostrăzi. Întâlnirea va avea loc la ieșirea din Zalău spre Cluj, de unde protestatarii vor coborâ spre oraș până la sensul giratoriu de la Scala, după care se vor întoarce la locul întâlnirii. 

 

Adauga comentariu