Cum va arăta Zalăul în 2030?

Orașul Zalău are o strategie de dezvoltare valabilă până în anul 2030. În document apar principalele lucrări care ar trebui să se realzieze în oraș pentru ca Zalăul să fie un oraș modern, european.

Cele mai multe proiecte au ca finalitate anul 2023, dar sunt și unele care se întind până în 2030. 

De exemplu, strada Unirii urmează să devină pietonală din 2019, în timp ce străzile 9 Mai și Crișan vor fi modernizate până în 2023. Tot până în 2023 se dorește construirea unui drum de legătură între șoseaua de centură și strada Andrei Mureșanu, dar și realizarea unui terminal intermodal Gară - Autogară. 

Planul prevede că în perioada 2025 - 2030 bulevardul trebuie regândit, iar partea carosabilă lărgită la cel puțin trei benzi pe sens. 

Până în 2023 tebuie ca strada Tudor Vladimirescu să fie modernizată, dar și să se construiască un drum de legătură Valea Miții - centură - strada Simion Bărnuțiu, pe traseul de la sud la est de Uzina Electrică. 

Până în 2020 trebuie amenajate centre de închiriere biciclete, iar până în 2030 amenajarea unei linii de tramvai ușor pe sectorul Autogară - Gară - Hereclean.

Și ultima nebunie din proiect... până în 2020 trebuie să avem în Zalău puncte de alimentare pentru mașinile electrice. 

 

Comentarii

dinpix

10.09.2018 22:50

1. A. Muresan-Centura = trafic zero deci prostie
2. 3 benzi pe bulevard adica taierea copacilor si ingustarea trotuarelor. Mai bine nu

Faceti parc industrial, cu utilitati si transport asigurat ca sa care angajatii. Terminati centura. Bateti-va pt autostrada pana la granita. Faceti macar un stadion modern cu pista tribune si sali. Parc adevarat. Curatenie. Evenimente sportive nu balciuri. Reparati strazi bine si rapid. Suport pt firmele care fac angajari...
Alta intrebare?

Adauga comentariu