Cum a risipit Primăria Zalău 1,5 milioane de euro pentru concerte și distracție

Partidul Oamenilor Liberi (POL) a realizat un studiu care analizează modul în care 64 de primării din țară au cheltuit bugetul local în anul 2017 pe care l-a numit operațiunea „Budget Storm". 

Au eliminat cheltuielile curente (salariile, utilitățile) și astfel și-au putut da seama unde aleg primăriile să direcționeze banii, concentrându-se pe o comparație foarte relevantă: sumele alocate investițiilor și reparațiilor pentru școli, grădinițe și creșe (școli și creșe) vs. cheltuielile pentru sport, cultură, recreere și religie (adică sport și distracție). 

Totuși, nu au luat în calcul instituțiile publice de spectacole și concerte, deci cluburi sportive proprii și teatre ori alte instituții culturale din subordine, tocmai pentru a avea o aproximare cât mai fidelă a susținerii sportului profesionist și a concertelor gratuite.


Printre primăriile prinse în studiu se află și Primăria Zalău. Din studiu reiese că Primăria lui Ionel Ciunt a risipit 7 milioane de lei, adică 1,5 milioane de euro pentru concerte, în timp ce pentru reabiltiarea școlilor și pentru creșa din oraș s-au dus doar 4,5 milioane de lei, adică 978.000 de euro.

Adauga comentariu