Cum începe școala în Sălaj. Puțin mai mult de jumătate dintre cadrele didactice s-au vaccinat împotriva CORONAVIRUS

Peste câteva zile va începe școala, iar elevii se vor întoarce la cursuri ”normal”, adică cu prezența fizică. Ultimele informații care vin de la susțin acest lucru. 

Potrivit ORDINULUI nr. 5.196/1.756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, anul școlar se va desfățura după două scenarii. 

Scenariul 1 - Participarea zilnică cu prezenţă fizică a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori

Scenariul 2 -  a) Participarea zilnică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul special, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie,b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepţia celor din învăţământul special Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localităţii.

Puțin mai mult de jumătate dintre cadrele didactice s-au vaccinat împotriva coronavirus

Potrivit informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj (ISJ), în prezent, din totalul de 2546 cadre didactice, 1440 ( 56,55%) au fost vaccinate cu ambele doze. 

Mai mult decât atât, unitățile de învățământ din Sălaj au fost igienizate și s-au realizat lucrări de reparații sau de reabilitare. De asemenea, s-au asigurat toate condițiile în vederea prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu virusul  SARS-COV2.

”Se preconizează ca anul școlar 2021-2022  să înceapă, în toate cele 332 unități de învățământ sălăjene, cu prezența fizică a elevilor și a profesorilor. Din totalul de 2546 cadre didactice 1440 ( 56,55%) au fost vaccinate cu ambele doze.
Cu puține excepții (Școala Gimnazială Nr. 1 Almașu, Grădinița cu Program Normal Almașu, Grădinița cu Program Normal Fildu de Jos), școlile au autorizație sanitară de funcționare.
Au fost igienizate spațiile de învățământ și s-au realizat lucrări de reparații sau de reabilitare.
De asemenea, s-au asigurat toate condițiile în vederea prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu virusul  SARS-COV2”, ne-a transmis ISJ Sălaj. 

Adauga comentariu