Cum ar fi obținut familia COȚA peste 640.000 de euro de la bugetul local al Zalăului și din conturile clubului Volei Municipal Zalău

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, familia coța ar fi însușit peste 3.100.000 lei (peste 640.000 de euro) de la bugetul local al Municipiului Zalău și din conturile clubului Volei Municipal Zalău. Cei doi, în calitate de reprezentanți de drept și de fapt ai Volei Club Municipal Zalău, în perioada 2017-2020, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1.200.000 lei din bugetul local al Municipiului Zalău, cu tiltu de finanțări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte. Mai mult, prin întocmirea a 228  de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeași perioadă de timp, inculpații și-ar fi însușit din conturile clubului peste 1.900.000 lei. 

”Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice faptul că, la data de 22.05.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații C.V.M. și C.D.G pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri în formă continuată (26 de acte materiale) prev. de art. 306 alin.1 C.p. cu cplic. art. 35 alin.1 C.p. și delapidare în formă continuată (228 de acte materiale) prev. de art. 295 alin.1 C. p. rap. la art. 308 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art.38 alin (1) Cod penal.

În sarcina acestora, s-a reținut faptul că, în calitate de reprezentanți de drept și de fapt ai Volei Club Municipal Zalău, în perioada 2017-2020, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1.200.000 lei din bugetul local al Municipiului Zalău, cu tiltu de finanțări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte.

De asemenea, prin întocmirea a 228  de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeași perioadă de timp, inculpații și-ar fi însușit din conturile clubului peste 1.900.000 lei.

La data de 21.05.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus reținerea inculpaților, iar la data de 22.05.2020 s-a propus judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Sălaj, luare măsurii arestării preventive.

Dispunerea măsurii preventive a reținerii și formularea propunerii de arestare preventivă a inculpaților s-a justificat prin gravitatea infracțiunilor cât și prin împrejurarea că, după ridicarea primelor înscrisuri de la Volei Club Zalău, inculpații au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întocmirea de înscrisuri și depunerea unor declarații rectificative 112 la ANAF, prin care au încercat să creeze aparența un ei alte stări de fapt decât cea reală.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor aspectelor relevante pentru aflarea adevărului în cauză.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumpției de nevinovăție”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. 

Comentarii

G3o

23.05.2020 17:06

Cum se poate sa fure de 4 ani banii zalauanilor, iar Curtea de Conturi si primarul Ionel Ciunt sa inchida ochii? Foarte simplu, fiindca sunt complici!

Adauga comentariu