CU MOȚIUNEA PRE MOȚIUNE CĂLCÂND. Decizie în Parlament: Moțiunea de cenzură AUR PLUS USR ajunge la vot doar după motivarea CCR

Propunerea USR PLUS ca moțiunea de cenzură să fie dezbătută și votată de îndată a picat, marți, la votul din conducerile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Au fost 9 voturi pentru: Ludovic Orban, USR-istii si Ovidiu Gant (minoritati). S-au abtinut 16 membri de la PSD, PNL, UDMR. Propunerea nu a intrunit astfel numarul de voturi necesar.

In urma deciziei, se va aștepta motivarea CCR pentru a se trece la votul pe moțiunea USR AUR.

Vezi aici cum si-au argumentat partidele optiunea:

  • Sorin Grindeanu (PSD) spune ca trebuie asteptata motivarea CCR si pe urma votul la motiunea USR PLUS.
  • George Simion, AUR: Grindeanu zice ca trebuie sa incalcam Constitutia in continuare.E regretabil ca il tine in continuare pe dl Citu in functie.
  • Ludovic Orban, PNL: Nu trebuie asteptata motivarea CCR. Tergiversarea reprezinta o grava incalcare a Constitutiei. Sincer va spun, daca veniti cu astfel de argumente, continuati in mod deliberat o conduita profund impotriva prevederilor constitutionale.
  • Florin Roman, PNL: Nu vom vota aceasta propunere (introducere pe ordinea de zi a plenului reunit a dezbaterii si votului motiunii USR AUR)
  • Alina Gorghiu, PNL: Dle Orban, aveti aceeasi interpretare ca a dlui Mosteanu, ceea ce ma sperie. Concluzia pe care o trag este ca procedura nu poate avea decat un singur deznodamant, respingerea prin vot a motiunii.
  • Daniel Fenechiu, PNL: Asteptam decizia CCR si vedem ce scrie acolo. Pe urma continuam procedura.
  • Alfred Simonis, PSD: Acum doua saptamani BPR au decis prin vot ca vom suspenda calendarul motiunii pana la decizia CCR. Azi nu avem decizie CCR, avem comunicat CCR, decizia va fi publicata in Monitorul OFicial odata cu motivarea. Pe de alta parte au fost cazuri de comunicari CCR interpretate de noi intr-un fel si cand vedem motivarea s-a schimbat optica fundamental.
  • Claudiu Tarziu, AUR: Poate facem azi plangeri penale. Domnilor PSD, dvs in coniventa cu o parte din PNL ati blocat votul la motiunea de cenzura. Comunicatul CCR nu e foaie verde, e chestiune oficiala.

DE NEPREȚUIT: Ceidin USR PLUS sunt deciși să voteze alături de ”ciuma roșie”

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu” să fie citită într-un plen reunit joi şi votată în cel de marţea viitoare.

Anca Dragu, președintele Senatului, l-a avertizat pe Klaus Iohannis să nu ”forțeze” și să nu se ”joace” cu deciziile CCR și să îl propună iar pe Florin Cîțu premier.

”Noi considerăm că nu mai putem continua cu Florin Cîțu premier. PNL și PSD au votat împotriva votării moțiunii USR-PLUS, iar asta arată că încalcă, în continuare, Constituția. Cred că trebuie să facem cluburi de lectură din comunicatele CCR.

PNL trebuie să decidă pe ce cale o apucă și cum vede guvernare. Absolut nu-l vom vota pe Florin Cîțu premier. Sper că nimeni nu va forța atât de mult lucrurile și îl va propune din nou premier pe Florin Cîțu, să nu ne jucăm cu deciziile CCR.”, a spus Anca Dragu.

Adauga comentariu