Cu ce viteză se circulă pe șoselele din Sălaj. Top cinci șoferi vitezomani în luna iunie + record de viteză

Principala cauză care generează accidente rutiere este viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, spune IPJ Sălaj. Pe șoselele din Sălaj se circulă fără a se respecta o regulă foarte importantă în trafic, aceea de a circula în limitele legale de viteză.

Poliţiştii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, au depistat, în luna iunie a acestui an, mai mulţi conducători auto, care conduceau cu viteze de peste 140 km/h. Cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar în localitate a fost de 204 km/h.

În acest context, la data de 7 iunie a.c., un bărbat, de 39 de ani, din Bucureşti, a fost depistat de poliţiştii rutieri, în timp ce conducea autoturismul, prin localitatea Sâncraiu Almaşului, cu viteza de 154 Km/h.

O săptămână mai târziu (14 iunie 2021), un adolescent  de 18 ani, din judeţul Sălaj, a fost depistat de aparatul radar, prin localitatea Tihău, în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 142 Km/h. 

Alt adolescent de 18 ani, tot din judeţul Sălaj, a fost identificat în trafic, la data de 16 iunie a.c., încălcând aceeași regulă de circulație. Acesta circula prin localitatea Pericei cu viteza de 140 Km/h.

Cu viteza de 204 Km/h a fost depistat un tânăr de 28 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Naţional 1F, prin localitatea Sălăjeni. Fapta a fost constatată la data de 18 iunie 2021.

Faptă de acest gen a fost constatată şi la data de 27 iunie. Un bărbat, în vârstă de 57 ani, din judeţul Cluj, a fost identificat circulând cu viteza de 141 Km/h, prin localitatea Zimbor.

În toate cazurile, conducătorii auto au fost sancţionați contravenţional cu amenzi cuprinse între 1305 lei şi 2900 lei, iar ca măsură complementară, permisele de conducere le-au fost reţinute, pentru 90 de zile. 

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Totodată se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile. 

 

 

 

Adauga comentariu