Cu ce ne ”mândrim” la 100 de ani la Marea Unire? Cu un PREȘEDINTE împușcat și cu o țară condusă de ”DOSARE PENALE”

Toată suflarea românească a sărbătorit sâmbătă, Ziua Națională a României, o zi foarte importantă pentru români, având în vedere că s-au implinit 100 de ani de la Marea Unire. Au fost 100 de ani în care România s-a dezvoltat mai mult sau mai puțin, au fost 100 de ani în care România a avut la conducere mulți oameni care au rămas în istorie.

Cu ce ne mândrim la 100 de ani de la Marea Unire? Ce urmează pentru poporul român?

Marea Unire de la 1918

Evenimentul politic al anului 1918 este desăvârșirea statului național român, înfăptuit prin unirea tuturor provinciilor locuite de români, aflate sub o stăpânire străină, cu România.
Astfel, la finalul Primului Război Mondial, România obținea mai mult decât eliberarea românilor din Austro-Ungaria, pe care și-o propusese la începutul conflagrației. Începutul anului 1918 se anunța dezastruos, România semna în mai Pacea de la Buftea-București, un tratat de pace care-i aducea mari prejudicii. Schimbările mari în plan european, din a doua jumătate a anului, și priceperea liderilor români de a simți momentul istoric fac ca dezastrul anunțat să fie transformat într-un șir de victorii, reunite sub numele de Marea Unire de la 1918: în martie 1918 unirea Basarabiei cu România, în noiembrie unirea Bucovinei cu România, iar în decembrie unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Pentru România, Marea Unire de la 1918 a însemnat o repoziționare în Europa, prin noua suprafață (locul 10) și prin numărul de locuitori (locul 8). O sporire considerabilă a cunoscut și capacitatea industriala (235%), economia, dar și resursele naturale.

Marea Unire a fost recunoscută pe plan internațional prin tratatele semnate la Trianon (4 iunie 1920) și Saint-Germain-en-Laye (10 septembrie 1919), scrie centenarulromâniei.ro

Cu ce ne ”mândrim” la 100 de ani de la Marea Unire

În decurs de 100 de ani s-au construit majoritatea căilor ferate în România, practic după Marea Unirea s-a pus bazele transportului feroviar în Romănia. De asemenea, Nicoale Ceaușescu a construit Casa Poporului, actualul Palat al Parlamentului. Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, și cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume. Tot în această perioadă s-a construit și Catedrala Mântuirii Neamului din București, o biserică aflată și în prezent în construcției. Costul ei până la finalul lunii noiembrie 2018 se ridică la 110 milioane de euro. 

În decurs de 100 de ani, un conducător, Regele Mihai a fost obligat să abdice prin lovitura de stat de la 30 decembrie 1947. De asemenea, un alt conducător al României, președintele Nicolae Ceaușescu a fost ”asasinat”, la capătul unui proces pe repede înainte, în care a fost acuzat de genocid, subminarea puterii de stat, acte de diversiune și subminarea economiei naționale. Mai mult, pe vremea ”domniei” lui Traian Băsescu au început să intre la pușcărie și marii politicieni ai României. Primul care a stat la răcoare a fost, Adrian Năstase, fost Premier al României. În prezent, exact la o 100 de ani de la Marea Unirea, cei mai puternici trei - Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea -oameni politici din țară au dosare penale sau chiar condamnări la închisoare cu suspendare. 

În prezent, infrastructura este la pământ, avem câteva sute de kilometri de autostrăzi, dumurile naționale și județene sunt din ce în ce mai rele, însă avem promisiuni de fiecare dată când sunt organizate alegeri. Spitale avem și nu avem, însă nu avem doctori, toți iau calea STRĂINĂTĂȚII. 

Avem bani să organizăm un REFERENDUM de tot răsul, dar nu avem bani să construi, creșe pentru viitorul țării românești. 

Ar mai fi de spus foarte multe despre acești 100 de ani de la Marea Unirea, însă cu altă ocazie. 

În final toți care trăim în România suntem români, dar oare toți suntem OAMENI?

 

Adauga comentariu