Cu alcoolul ''la bord'' și fără permis de conducere, așa se circulă cu masina pe drumurile din Sălaj. Polițiștii i-au ars cu dosare penale pentru aceste infracțiuni

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au oprit pentru verificări, ieri 4 februarie la ora 18.45, un autoturism care circula pe Drumul Comunal 9A, prin localitatea Sălăţig. La volan a fost identificat un bărbat de 42 de ani, din comuna Sălăţig. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Altă faptă de alcoolemie a fost constatată în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2019 la ora 01.35, de către polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău. Un tânăr de 30 de ani, din comuna Agrij, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul prin localitate cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferii au fost conduși la spital pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat în trafic, tot luni, 4 februarie la ora 18.30, un adolescent de 20 de ani din comuna Românaşi, care se deplasa cu autoturismul pe drumul judeţean 108A, fără a deține permis de conducere. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii rutieri atenţionază conducătorii auto să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice sau dacă nu dețin permis de conducere, întrucât aceste fapte sunt considerate infracţiuni şi se pedepsesc. Potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani, iar conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

 

Adauga comentariu