Criză acută de personal medical la Spitalul Județean de Urgență Zalău

Concursurile se vor întinde pe parcursul a două luni: ianuarie și februarie.

Consilierii judeţeni au aprobat, în cadrul ultimei ședințe a anului trecut, organigrama şi statul de funcţii al celei mai mari unităţi medicale din județ, după ce conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a anunţat că instituţia se confruntă cu o criză acută de personal.

Drept urmare, în perioada următoare, Spitalul a scos la concurs o serie de posturi, de la medici şi asistenţi medicali, până la registratori medicali sau îngrijitori de curăţenie.

Cele mai multe posturi vacante sunt pentru asistenți medicali, SJU Zalău având nevoie de asistenţi medicali  la secțiile ORL, Gastroenterologie, Ortopedie, Chirurgie generală, Medicină internă, Dermatovenerologice, Laboratorul de analize medicale, Neonatologie, Obstetrică-ginecologie, Anatomie patologică, Pediatrie, Farmacia cu circuit închis şi UPU-SMURD.

De asemenea, posturi disponibile sunt și pentru infirmieri la Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, ORL, Urologie, RMFB, Nefrologie, dar şi la Chirurgie infantilă, cinci registratori medicali (la Serviciul Judeţean de Medicină Legală şi Serviciul de Statistică Medicală), patru îngrijitoare (Neonatologie, ATI, Dermatovenerologice, Farmacia cu circuit închis), trei tehnicieni radiologi (Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală), un bucătar (Blocul alimentar), un brancardier (UPU-SMURD), un muncitor (spălătorie-lenjerie).

SJU Zalău şi-a anunşat intenţia de a angaja şi patru îngrijitoare la Neonatologie, ATI, Dermatovenerologice, Farmacia cu circuit închis, un muncitor la Spălătorie – lenjerie, un bucătar la Blocul alimentar şi un brancardier la UPU-SMURD.

La Spitalul Județean de Urgență Zalău sunt internați anual aproximativ 25.000 de pacienți.

Adauga comentariu