Consiliul Județean Sălaj asigură fondul de premiere în cuantum de 15.000 lei pentru MICHELIN Velotur Sălaj 2019

Consiliul Județean Sălaj participă la organizarea şi desfășurarea MICHELIN Velotur Sălaj 2019, prin asigurarea fondului de premiere în cuantum de 15.000 lei. Acțiunea este organizată în cadrul evenimentului Road Grand Tour, cel mai mare eveniment de ciclism de șosea din România, inițiat de Asociația Județeană de Ciclism Prahova sub egida Federației Române de Ciclism, în cadrul căreia se vor organiza 13 etape distincte pe teritoriul țării.

Etapa din județul Sălaj se va desfășura în 25 mai 2019 cu proba contra-timp individual. Traseul pentru etapa contra-timp individual se va organiza cu sprijinul Municipiului Zalău, pe Centura Zalăului. Traficul va fi restricționat total circulației autovehiculelor, pentru parcurgerea dus-întors a distanței de 16,8 km cu start și cronometrare individuală a sportivilor, din 30 în 30 de secunde. Locația este ideală pentru organizarea și desfășurarea unei astfel de probe de ciclism, întrucât drumul poate fi restricţionat total pentru traficul rutier, iar sub aspect tehnic acesta include curbe ușoare și diferențe de nivel optime.

În 26 mai 2019 se va desfășura proba de fond. Traseul de fond este cel din anii precedenți, cu startul și finişul în zona Castrului Roman Porolissum, cu două variante ale probei: tura scurtă de 65 km sau tura lungă de 115 km. Evenimentul este deja o tradiție la nivelul județului Sălaj, iar pe lângă componenta sportivă, acesta își propune să valorifice potențialul turistic al Castrului Roman Porolissum.

foto: CJ Sălaj

Adauga comentariu