Consiliul Județean Sălaj, amplă acțiune de întreținere a drumurilor județene

Consiliul Județean Sălaj a demarat o amplă acțiune de întreținere a drumurilor județene, pentru o mai bună vizibilitate în trafic, sporirea gradului de siguranță a circulației, dar și asigurarea esteticii rutiere.

Lucrările sunt executate de echipele societății Pază Obiective și Intervenție SRL, aflată în subordinea Consiliului Județean Salaj, și constă în cosirea vegetației ierboase, îndepăratarea tufișurilor și a arbuștilor din vecinătatea carosabilului, precum și tocarea crengilor și a spinilor. Operațiunile au demarat în luna aprilie, pe DJ 196 – limită județ Satu Mare - Cehu Silvaniei - Horoatul Cehului - Biușa - Benesat (aprox. 8 km) și pe DJ 108T - limită județ Maramureș  - Ulciug - Cehu Silvaniei (aprox. 5 km).

În prezent se intervine pe 𝐃𝐉 𝟏𝟎𝟖𝐆, 𝐩𝐞 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐕â𝐫ș𝐨𝐥ț – 𝐂𝐫𝐚𝐬𝐧𝐚 – 𝐂𝐢𝐳𝐞𝐫 – 𝐕â𝐧ă𝐭𝐨𝐫𝐢 (30 km) și pe 𝐃𝐉 𝟏𝟎𝟖𝐀, 𝐩𝐞 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐚ș𝐢 – 𝐉𝐢𝐛𝐨𝐮 – 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐬𝐚𝐭 (peste 41 km).

 “Din cauza vremii capricioase, campania de toaletare a debutat mai târziu decât ne-am fi dorit. Sunt încrezător, însă, că echipele societății Pază Obiective și Intervenție SRL vor recupera timpul pierdut. Ne dorim în Sălaj drumuri la standarde europene, pe care participanții la trafic să se simtă în siguranță. În plus, este obligația noastră, ca administrator al acestor drumuri, să asigurăm estetica rutieră”, a subliniat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Astfel de lucrări vor continua în perioada următoare și pe alte tronsoane unde situația o impune. Consiliul Județean Sălaj administrează o rețea de peste 600 km de drumuri județene.

Adauga comentariu