Consilierii locali din Zalau, intre "marionete politice" si lideri ai comunitatii

Consilierii locali ar trebui sa fie, prin definitie, lideri ai comunitatii care i-au trimis in Primarie. In Zalau nu se intampla tocmai asa. In Consiliul Local Zalau avem doua tabere de consilieri, cei care pot intra in categoria marionete (persoane care fac orbeste ce li se spune) si adevarati lideri ai comunitatii.
 
Consiliul Local Zalau este format din 21 de consilieri alesi pe liste de partid. Majoritatea o are PSD cu 9 alesi, urmat de PNL cu 5 consilieri, 3 sunt de la UDMR, 2 de la PMP si cate unul de la ALDE si PNTCD.
 
Cei mai multi nu au opinii si merg la sedinta doar pentru a vota ce spune partidul. Daca analizam procesele verbale de sedinta, constatam ca multi nici macar nu au deschis gura sa zica ceva. Sunt si cateva exceptii. Printre ei se numara chiar si PNT-istul Dorel Labo. Desi PNTCD este un partid de dreapta, de opozitie, Labo a fost acuzat public ca face jocurile PSD-ului, acuzat chiar de catre colegii de opozitie.
 
Dintre consilierii locali ai PSD Zalau nu prea regasim lideri marcanti. Au mai fost insa momente cand consilierii social-democrati au spus cate ceva. Printre PSD-istii care vorbesc, rar, dar vorbesc, se numara Gurzau Mariana, Amalia Gavrilut si Dan Bercean.
 
Lakatos Alexandru de la UDMR vorbeste. Nu tot timpul pe placul colegilor din consiliu, dar are pareri si e foarte bine pentru dezbatere. La fel si Dana Crisan de la PNL. Si Otto Haller(PNL) vorbeste la subiect. De multe ori atat el, cat si Dana Crisan vin cu solutii la unele probleme ale administratiei.
 
Noi consideram ca pentru buna dezvoltare a orasului este bine ca toti consilierii sa vorbeasca, sa participe la dezbateri si sa nu voteze orbeste ce le spune partidul.

Adauga comentariu