Comuna Năpradea riscă să rămână izolată? Primarul Fodor Vasile: "Podul peste Someș este un pericol destul de mare. Dacă se rupe, comuna noastră rămâne izolată, nu mai avem acces spre Zalău"

Podul peste râul Someș care face legătura între comunele Năpradea și Someș Odorhei pe drumul județean 108E se află în stare avansată de degradare. Purtătorul de cuvânt al Consiliul Județean Sălaj, Oana Labo a declarat ca în prima fază se depun solicitari pentru emiterea acordului de mediu care să completeze autorizația de construire, fiind o etapa prevăzută de legislație pentru obținerea autorizației, apoi licitațiile și toate celelalte demersuri necesare. "Trebuie să parcurgem toti pașii prevăzuți de legislația în vigoare pentru autorizația de construire, apoi toate celelalte demersuri pentru achiziție și execuție lucrări" spune Oana Labo. 

De cealaltă parte, primarul comunei Năpradea, Fodor Vasile a declarat că podul este circulabil, dar într-o stare avansată de degradare din cauza mașinilor de mare tonaj care trec frecvent peste pod. "Podul are o lungime de aproximativ 130 de metri și necesită urgent lucrări de consolidare. S-au făcut expertize și necesită consolidări. Podul a fost construit în anii '70 pe banii cetățenilor din comuna Năpradea. Trec mașini cu tonaj mare din cauza asta s-a degradat destul de mult, vin și cară balastrul exploatat de pe partea dreapta al râului Someș. Podul reprezintă un pericol destul de mare, iar dacă se rupe comuna noastră râmâne izolată. Mai avem acces doar spre Baia Mare, pe drumul județean 108 E care acum se află în reabilitare. Sunt șapte kilometri neasfaltați. Noi asfaltăm 4,5 kilometri, iar Maramureșul 2,5 kilometri. Primăria a luat în administrare bucata de drum neasfaltată, am depus un proiect, am obținut finanțare, iar acum se execută lucrările de asfaltare. Sperăm să finalizăm lucrările în acest an. Am avut discuții cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea de la care am primit promisiuni că vor reabilita cei 2,5 kilometri de drum. Proiectul de derulează prin PNDL 2, iar valoarea lucrărilor se ridică la 34 miliarde de lei " a declarat edilul comunei Năpradea, Vasile Fodor. 

Râul Someș este al cincilea ca mărime din România și are o lungime de peste 400 de kilometri. Râul traversează mai multe regiuni, iar podurile peste Someș sunt absolut necesare pentru traversarea mai facilă între localități.

Adauga comentariu