Codrin Boldor, zălăuanul marginalizat la școală și de societate. Povestea ”piticului” care face flotări într-o singură mână și genoflexiuni cu greutăți de 130 de kilograme

Pe Codrin Boldor, ”pticul” sau ”little man” cum îi spun pritenii, îl întâlnesc aproape în fiecare zi, locuim la un bloc distanță unul față de celălalt, în cartierul Brădet. Duce o viață liniștită, asemenea unui om normal, însă cu toate acestea el suferă. 

S-a născut cu o boală extrem de rară, acondroplazie - o boala congenitală caracterizată prin oprirea creșterii oaselor membrelor, în contrast cu dezvoltarea normală a oaselor capului și ale trunchiului - care i-a dat multe bătăi de cap încă din copilărie. Colegii de școală făceau mișto de el din cauza staturii lui: ”piticule tu nu te joci cu noi”, ”stai acolo piticule”, sunt doar două dintre frazele cu care unii colegi îl jigneau pe Codrin. 

”Am avut probleme din cauza staturii mele la școala genereală, colegii au făcut diferențe și m-au marginalizat. La liceu nu a mai fost așa. Colegii m-au respectat și apreciat foarte mult”, își amintește cu lacrimi în ochi de acele vremuri, Codrin Boldor.

Codrin Boldor s-a născut în 13 decemrbie 1989, la Zalău. Este obsolvent al Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian și în prezent este voluntar la Centru Noro. Chiar dacă ar vrea și el să muncească, să câștige o pâine nu poate. Toate ușile i-au fost trântite în nas din cauza staturii sale. A încercat de mai multe ori să se angajeze, dar de fiecare dată a primit un răspuns negativ. 

”Să stiți că eu aș vrea să muncesc să câștig și eu o pâine, însă toată lumea m-a refuzat din cauza staturii mele. Nu sunt supărat pe nimeni, încerc să merg mai departe. În prezent sunt voluntar la Centru Noro. Îmi place foarte mult să lucrez cu copii și fac tot ce îmi stă în putință să-i ajut”, a mai spus ”little man” Codrin.

Chiar daca are doar 1 metru și 30 de centimetri înalțime, Codrin Boldor duce o viață activă. Din cauza bolii de care suferă nu are voie să ia în greutate, trebuie să-și mențină greutatea în raport cu înălțimea sa. Din acest motiv, din 2016 Codrin a început să meargă la sala, să facă mișcare. După doar câteva săptămâni făcea 20 de flotări. Mai mult a început să facă genofexiuni cu greutăți de 130 de kilograme și flotări într-o sigură mână. Un aport foarte mare în sala de forță l-a avut instructorul Arnold Schlahter care i-a facut programe personalizate. 

”Pentru boala mea este foarte benefic să fac mișcare. Nu am voie să iau în greutate. Am ajuns să fac genofexiuni cu 130 de kilograme și flotări într-o singură mână. Instructorul meu, Arnold Schlahter m-a ajutat foarte mult. El mi-a făcut programe personalizate”, a încheiat Codrin Boldor.

În ciuda problemelor cu care s-a confruntat de-a lungul timpului, Codrin Boldor merge înainte și rămâne un exemplu pentru noi toți oamenii...normali.

 

Sursa foto - Florin Codrin Boldor Facebook

Sursa foto - Cosmin Bumbut

Adauga comentariu