Cinematograful Scala rămâne închis și în 2019. Nu s-a stabilit data demarării execuției lucrărilor și nici valoarea acestora

Cinematograful Scala din Zalău stă închis din anul 2005, asta cu toate că politicienii care s-au perindat la cârma orașului au promis reabilitarea cinematografului în fiecare campanie electorală. Anul trecut viceprimarul Teodor Bălăjel declara că termenul cel mai pozitiv de începere al lucrărilor ar fi sfârșitul anului 2018.

Primăria Zalău ne informează că datele problemei s-au schimbat. Astfel, Compania Națională de Investiții, cea care finanțează reabilitarea cinematografului a demarat licitația pentru atribuirea contractului de proiectare cu execuție a obiectivului de investiții „Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea cinematografului Scala din municipiul Zalău, judeţul Sălaj”. Au fost întocmite toate avizele solicitate prin Certificatul de urbanism, iar autorizatia de construire se va solicita dupa elaborarea Proiectului tehnic. La această dată, conform situației din SEAP, procedura de achiziție se află în etapa de evaluare a propunerii financiare, prin urmare nu se cunoaște, deocamdată, care dintre ofertanți a câștigat licitația. Întrucât procedura este în derulare, nu s-a stabilit încă data demarării execuției lucrărilor și nici valoarea acestora. Termenul de desfășurare a lucrărilor este de 15 luni, din care 3 luni sunt pentru proiectare și 12 luni sunt pentru execuția lucrărilor.

Clădirea cinematografului Scala fost construita intre anii 1975 – 1976 si a funcționat ca cinematograf până în anul 2005, când RADEF a închiriat-o unor agenti economici care au transformat-o în discotecă. Dupa preluarea imobilului de catre Municipiul Zalau în 2010, imobilul nu a mai fost utilizat întrucât era în stare avansata de degradare. După reabilitare, cCinematograful va avea o sală de proiecție 2D unde vor fi găzduite conferințe și spectacole. Sala va avea o capacitate de 247 locuri, inclusiv locuri special amenajate pentru persoane cu dizabilitati. Va avea și o sală de cinema 3D, un planetarium, spații pentru vânzarea de bilete, foaier, cafenea. De asemenea va fi dotat cu echipamente de proiecție și sonorizare de ultimă generație. 

Adauga comentariu