Cinematograful Scala motiv de nemulțumire pe scena politică. USR Zalău "Au trecut trei ani de la preluarea mandatului, domnule primar. Vă așteptăm să vă faceți treaba, ne-am săturat de promisiuni "

Promis de PSD în toate campaniile electorale, cinematograful Scala va rămâne, cel mai probabil închis și anul acesta. Potrivit declarației primarului din septembrie 2016 lucrările de refacere ar fi trebui demarate în toamna aceluiași an: ,,Din aceasta toamnă, cel mai târziu în iarnă, vor începe lucrările de modernizare a Cinematografului în interior, urmând ca exteriorul sa fie amenajat în primăvara – vara anului viitor". Viceprimarul PSD declara în vara lui 2017 că lucrările vor începe în șapte luni. Viceprimar PSD, declarație august 2017 cănd, conform declarațiilor primarului, cinematograful trebuia să fie funcțional: "În maximum patru luni urmează să realizam proiectul tehnic și să-l punem pe SEAP pentru licitație. Lucrările au un termen de începere de șapte luni". Un an mai târziu în 2018 primarul promitea că în 2019 în primăvară lucrarile vor fi gata. Declarația primarului din ianuarie 2018: ,,Anul viitor, în martie-aprilie, vor fi finalizate lucrările la Cinematograful Scala”. Anul trecut, viceprimarul Teodor Bălăjel declara că termenul cel mai pozitiv de începere al lucrărilor ar fi sfârșitul anului 2018. Promisiunile PSD din campanie: o amânare continuă. În Ianuarie 2019 primarul declara din nou, referitor la promisiunea din 2016: "Ofertele sunt în evaluare la CNI. In prima parte a lunii martie va fi stabilit constructorul, după care vor începe efectiv lucrarile. Apreciez ca lucrările vor începe undeva prin mai - iunie, dacă nu sunt contestații" In 2018, la doi ani de la preluarea mandatului, primarul Municipiului Zalău:,,În anul 2017 ne-am ocupat doar de hârtii, anul acesta facem treaba", scrie pe facebook USR Zalău.

Primăria Zalău ne informa chiar săptămâna trecută că licitația pentru atribuirea contractului de proiectare cu execuție a obiectivului de investiții „Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea cinematografului Scala din municipiul Zalău, judeţul Sălaj” a fost demarată de Compania Națională de Investiții, cea care finanțează reabilitarea cinematografului. Avizele solicitate prin Certificatul de urbanism au fost întocmite, iar după elaborarea proiectului tehnic se va solicita autorizatia de construire. La această dată, conform situației din SEAP, procedura de achiziție se află în etapa de evaluare a propunerii financiare, prin urmare nu se cunoaște, deocamdată, care dintre ofertanți a câștigat licitația. Întrucât procedura este în derulare, nu s-a stabilit încă data demarării execuției lucrărilor și nici valoarea acestora. Termenul de desfășurare a lucrărilor este de 15 luni, din care 3 luni sunt pentru proiectare și 12 luni sunt pentru execuția lucrărilor. Prin urmare, nu vom viziona flme la cinematograful Scala nici anul acesta, probabil în 2020...

Cinematograful Scala din Zalău stă închis din anul 2005, asta cu toate că politicienii care s-au perindat la cârma orașului au promis reabilitarea cinematografului în fiecare campanie electorală. Clădirea cinematografului Scala fost construita intre anii 1975 – 1976 si a funcționat ca cinematograf până în anul 2005, când RADEF a închiriat-o unor agenti economici care au transformat-o în discotecă. Dupa preluarea imobilului de catre Municipiul Zalau în 2010, imobilul nu a mai fost utilizat întrucât era în stare avansata de degradare.

Cladirea este distrusă în interior, tencuiala de pe pereți cade, podeaua este șubredă, iar tavanul stă să cadă, asta dacă n-a căzut deja.

După reabilitare, Cinematograful va avea o sală de proiecție 2D unde vor fi găzduite conferințe și spectacole. Sala va avea o capacitate de 247 locuri, inclusiv locuri special amenajate pentru persoane cu dizabilitati. Va avea și o sală de cinema 3D, un planetarium, spații pentru vânzarea de bilete, foaier, cafenea. De asemenea va fi dotat cu echipamente de proiecție și sonorizare de ultimă generație. 

sursa foto USR Zalau 

Adauga comentariu