Cine ne apără de cei răi? Dacă Poliția se află în plin scandal mediatic, noi vă prezentăm top 5 firme de pază din Sălaj

În viață, pe lângă ajutorul divin e bine să te bazezi și pe instituțiile statului. Din păcate însă, instituțiile statului au început să îi dezamăgească pe români. Dacă Jandarmeria Română are imaginea pătată după 10 august 2018, Poliția Română scade brusc la capitolul încredere după scandalul mediatic de la Caracal, unde s-a dovedit că polițiștii sunt mână-n mână cu interlopii.

Ce rămâne de făcut? Cine ne apără de cei răi. Din fericire, mai sunt și firme de pază. Unele bune, altele rele. Unele perfecționiste, altele cu multe gafe în spate. Noi nu vom comenta prea mult activitatea acestora ci le vom clasifica într-un top după cifra de afaceri realziată în anul 2018, adică despre banii pe care i-au învârtit într-un an. 

1. SC Pază Obiective și Intervenție SRL

Această firmă are asociat unic Consiliul Județean Sălaj, deci funcționează cu bani publici. SRL-ul Consiliului Județean este administrat de Adrian Budușan, fratele procurorului DIICOT Dan Budușan. Practic, fratele unui procuror DIICTO Sălaj este subordonat direct unui președinte a Consiliului Județean Sălaj - Tiberiu Marc, care este și lider de partid (PSD). O fi bine, o fi rău. Nu știm.

Știm însă că firma Consiliului Județean Sălaj este pe primul loc în ceea ce privește cifra de afaceri, dar are un profit foarte suspect. SC Pază Obiective și Intervenție are o cifră de afaceri de 7,8 milioane de lei, dar un profit de MINUS 305.000 de lei. Mai mult decât suspect, mai ales că e vorba de bani publici. SRL-ul lui Marc și Budușan are 252 de angajați, mai mult cu 23 decât în 2017. 

2. Nera Star

Nera Star este o firmă de pază cu vechime în Sălaj. Societatea este deținută de către GHILEA PAUL MIRCEA, ICLENZAN HORATIU BENIAMIN si GHILEA LUDOVICA. Firma se remarcă prin numeroase contracte cu instituții ale statului printre care DSP, Casa de Pensii, APIA sau ITM. 

Firma are o cifră de afaceri în scădere însă în 2018 față de 2017. Dacă în 2017 avea 3,4 milioane de lei cifră de afaceri, în 2018 are 3,1 milioane lei. Și numărul de angajați ai societății a scăzut considerabil de la un an la altul, de la 106 în 2017 la 86 în 2018. Profitul firmei este de 165.000 de lei. 

3. Dia Guard 

Societatea lui Florin Raț are majoritatea contractelor cu mediul privat din județ. Firma de pază s-a remarcat inclusiv în competiții sportive, fiind implicată în campionatul de minifotbal, ajungând până în fazele național. Dia Guard a reprezentat de mai multe ori județul Sălaj pe plan național la minifotbal. Unul dintre angajați fiind chiar și sufletul echipei Unirea Mirșid, promovată în Liga a III-a și devenită între timp SCM Zalău. Acesta a fost însă înlăturat de la SCM Zalău din motive doar de alții știute. 

Dia Guard este singura firmă privată, pe lângă cea susținută din bani publici, care și-a mărit de la un an la altul numărul de angajați. Dacă în 2017 avea 55 de angajață, în 2018 a ajuns la 65. Firma are o cifră de afaceri de 2,4 milioane de lei și un profit de 2.600 de lei. 

4. Meses Security

Aceeasta este firma de pază a băieților cu ochii albaștri. Administrată de fostul șef al serviciului secret Doi și un sfert Sălaj, rebotezat DIPI, firma îl are ca acționar printre alții pe Andrei Ghiurca, băiatul fostului șef de la IPJ Sălaj. Practic, fostul șef al DIPI, Nicolae Mureșan adminsitrează firma băiatului fostului șef de la IPJ Sălaj. Printre acționari se mai numără și Zaharie Chiș. Despre Zaharie Chis am scris cine este: detinatorul firmei Drum Inserv, care a castigat în trecutul apropiat doua contracte de 2,8 milioane de lei cu Primaria Zalau pentru reabilitarea strazii Closca si pentru lucrarile din Piata Centrala. 

Meses Security are o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei, un profit de minus 27.000 de lei și 53 de angajați, mai puțin cu 11 decât în 2017. 

5. Pavis Impex

O societate din Ciumărna deținută și administrată de Petru Perneș. Are o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei, un profit de 88.000 de lei și tot 38 de angajați, la fel ca în 2017. 

Adauga comentariu