Cine este zălăuanul de 28 de ani ajuns secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Un zălăuan de 28 de ani a ajuns secretar de stat în Ministerul Transporturilor cu atribuții în domeniul rutier. Este vorba despre Horațiu Cosma de la USR-PLUS. 

Horațiu Cosma este inginer software, absolvent al Universității Tehnice Cluj-Napoca și olimpic internațional la matematică. În 2014, Cosma s-a alăturat Asociației Pro Infrastructură și a ocupat funcția de consilier în Cancelaria premierului Dacian Ciolos, iar in ultimii patru ani a fost consilier parlamentar cu atribuții pe transport, se arată

"Horatiu este omul pe care îl poți trezi noaptea la trei și îți va spune stadiul oricărei autostrăzi, pozițiile kilometrice, soluțiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăților, al exproprierilor și tot ce ține de domeniul investițiilor mari publice...", susține Cătălin Drulă, ministrul Tranporturilor. 

Prioritățile lui Horațiu Cosma din postura de secretar de stat

La scurt timp după ce a fost numit secretar de stat, Horațiu Cosma a spus care sunt și prioritățile mandatului, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

”Prioritățile mandatului vor fi eficiența, reforma și profesionalizarea Transporturilor din România, iar domeniul pe care îl voi coordona eu este infrastructura rutieră. Vom depune toate eforturile pentru ca proiectele existente de autostrăzi și drumuri să continue în ritm accelerat și ca cele noi să prindă viață în cel mai scurt timp posibil. Mulțumesc tuturor pentru sprijin și pentru criticile constructive, de care nu m-aș lipsi pentru nimic în lume”, se arată în postare. 

Adauga comentariu