Cine este jibouanca Dana Gîrbovan, noul preşedinte al Curţii de Apel Cluj

În vârstă de 42 de ani, jibouanca Dana Gîrbovan este noul preşedinte al Curţii de Apel Cluj, în urma concursului câștigat de aceasta. Potrivit datelor afişate pe site-ul CSM, Dana Gîrbovan a obţinut 9,90 media finală – nota 10 la proiectul de management şi 9,80 la examenul scris. Denisa Băldean, fostul preşedinte al Curţii de Apel Cluj, și-a încheiat cele două mandate prevăzute de normele în vigoare. 

Dana Gîrbovan s-a născut la 3 septembrie 1978 la Jibou și a studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și la Institutul Național al Magistraturii. În anul 2001, Gîrbovan și-a început cariera ca judecător stagiar la Judecătoria Zalău, iar din anul 2008 este judecător la Curtea de Apel Cluj, secția Civilă.

Potrivit hotnews.ro, în anul 2007, Dana Gîrbovan a fondat "Uniunea Națională a Judecătorilor din România", un ONG despre care fondatoarea sa nu a precizat niciodată câți membri are și câți judecători reprezintă. Potrivit Danei Gîrbovan, "UNJR a fost fondată în 2007 cu gândul nu de a crea un sindicat, ci de a avea o asociație dinamică, activă, prezentă în spațiul public pe tot ceea ce înseamnă dezbateri privind sistemul judiciar, indicând probleme și oferind soluții", susține sursa citată.

Dana Gîrbovan își va începe mandatul în 5 ianuarie 2021.

 

foto - cotidianul.ro

Adauga comentariu