Cine este Claudiu Bârjac, tânărul zălăuan care a intrat în foc pentru a salva oamenii din incendiul de la Blocul Horea

În cursul zilei de ieri a izbucnit a un incendiu la un apartament dintr-un imobil situat  pe bulevardul Mihai Viteazul, Bloc Horea, din municipiul Zalău. Blocul a fost inundat cu fum, iar locatarii (35 de persoane) au fost evacuați. În urma incendiului,  trei persoane au fost asistate la faţa locului de către echipaje ale ambulanţei, însă nu au necesitat transportul la spital. 

Potrivit ISU Sălaj. incendiul s-a manifestat în apartament, dar a fost lichidat cu repeziciune. Au ars o serie de bunuri din interiorul imobilului (piese de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, etc).

Primul salvator care a intervenit la incendiu a fost un tânăr de 24 de ani, din Zalău, Claudiu Bârjac, care în acel moment se întorcea de la muncă.

Mai multe detalii despre cum a intervenit Claudiu în salvarea locatrilor click aici

Și-a riscat viața pentru a salva altă viață 

Claudiu Bârjac și-a riscat propria viață pentru a-i salva pe locatari din incendiu. Chiar dacă este foarte tânăr, Claudiu a dat dovadă de un spirit de sacrificiu nemaiîntâlnit în Zalău. 

Claudiu s-a născut în Zalău, în 12 decembrie 1996 și a copilărit în Ortelec, la bunici, până la vârsta de 7 ani. Clasele 1-8 le-a obsolvit la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Zalău, iar în prezent se ocupă cu transportul de marfă.

La scurt timp după terminarea liceului, a fost tentat să devină pompier, însă mai multe probleme l-a făcut să abandoneze această meserie. De doi ani  a decis să se "privatizeze" și să lucreze pentru el. S-a făcut transportator de marfă, ”o meserie foarte interesantă, deoarece ai ocazia să cunoști locuri și tot felul de oameni noi la tot pasul”, spune Claudiu.

Fiind un simplu cetățean din Zalău care a decis să intervină în locul și momentul potrivit, nouă nu ne rămâne decât să ne scoatem pălăria în fața lui și să-i atribuim tot respectul și felicitările meritate. 

 

 

Adauga comentariu