Cine este BOB VIRGIL MARIUS, unul dintre candidații la Primăria Șimleu Silvaniei + cum a scos fabrica de șampanie SILVANIA din INTUNERIC și cum a lansat marca Steaua București

Orașul Șimleu Silvaniei are nevoie de o schimbare, susțin șimleuanii pe o rețea de socializare. Cu ceva mai mult de o lună până la alegerile locale, lupta este una acerbă. Candițați de la aproape toate partidele și-au anunțat intenția de a câștiga fotoliul de primar în Șimleul Silvaniei. Unul dintre aceștia este și Virgil Marius Bob de la USR, poate unul dintre cei mai curați politicieni din Sălaj. 

Înainte de a începe prezentarea candidatului USR la Primăria Șimleu Silvaniei aș vrea să spun câteva cuvinte despre omul Virgil Marius Bob și nu în calitate de om al presei, ci în calitate de om simplu. Șimleuanul este unul dintre cei mai curați oameni din politica sălăjeană și omul care merită să fie promovat fără bani, exact cum se întamplă în acest articol. Poate o să fiu înjurat pentru acest lucru, dar este opinia mea despre acest om de calitate, despre omul care s-a zbătut cu toată forța pentru binele Șimleului. Caracterul lui Bob este unul nemaiîntâlnit, iar cuvântul dat nu și l-a încălcat niciodată, în ceea ce mă privește pe mine. Ori de câte ori am avut nevoie de ajutorul lui în probleme juridice, a fost omul l-a care am apelat și care m-a ajutat făra ezitare. Este un om cu un suflet mare și nu trebuie pierdut. 

Virgil Marius Bob este președintele USR Șimleu Silvaniei și vicepreședintele USR Sălaj, are 50 de ani și s-a născut în localitatea Marghita, din județul Bihor. La vârsta de 4 ani a ajuns în orașul de sub Măgura, unde a osbolvit Liceul Industrial. Este licențiat în drept la Universitatea de Drept din București și are un master în Drept Comercial. Bob este omul care a preluat în 2007 fabrica de șampanie Spumante Silvania și a scos-o dintr-un ”intuneric” în care a intrat de mai mult timp. Șimleuanul de 52 de ani este omul care a reușit să căștige o luptă cu cele mai mari fabrici de șampanie din România și să înceapă o colaborare cu echipa Steaua București. În 2007, Spumante Silvania valora 600 de mii de euro, iar în 2012 a reușit să-i dubleze valoare, la 1miliom 250 de mii de euro. 

”În 2017, am preluat fabrica de șampanie Spumante Silvania Șimleu cu datorii mari și am ajuns să concurăm cu marile fabrici de profil din România. Nu a fost ușor, mai ales la început până am pus-o pe picioare. Când am început colaborarea cu schipa de fotbal Steaua eu am mers spre București cu trenul, cu două genți de șampanie. Nu aveam bani de mașină și am decis să merg cu trenul. Au mai fost firme care au vrut să colaboreze cu Steaua, însă gruparea bucureșteană ne-a ales pe noi. Am observat atunci, prin 2010, când am ajuns în capitală că era vorba de firme foarte mari de profil, de exemplu Panciu, o firmă cu tradiție în România. A fost o adevărată aventură până am ajuns în București.

Cu 40 de kilograme după mine, pe o căldură mare, cu trenul, totul pentru ca fabrica Silvania să reziste, să încheie unul dintre cele mai importante contracte de colabare cu un colos din fotbal românesc și poate din Europa. Am ajuns la București, cred că erau vreo 40 de grade afară, căldură mare. Am avut noroc cu Cristi Durbac care m-a ajutat foarte mult în București și am reușit să mă prezint impecabil în fața lui Valeriu Argăseală. Eu eram un ”nimeni” din Șimleu care a ajuns cu trenul în București, iar restul oamenilor care au încercat și ei să negocieze au ajuns cu mașini de lux. În fine, am ajuns la Argăseală în birou și am început să negociem. Între timp mi-am dat seama că pot glumi cu Argăseală și am făcut câteva glume, după care am bătut palma. Ei oricum au auzit de Silvania Șimleu pentru că le aducea Prunea. Am reușit să o vindem la un pret de 35 de lei plus TVA. Sticla arăta foarte bine, avea un pluș foarte frumos. Mai mult, după ce am început colaborarea cu Steaua, în același an, am trimis 800 de sticle de șampanie la FIFA și UEFA. A fost un contract foarte bun atunci pentru ambele părți, având în vedere că la poartă, în Șimleu, șampania se vindea cu 12 lei, iar când am preluat fabrica câștigul pe sticlă era de 1 leu și ceva, iar costul de producție de 10 lei. Gândirea mea atunci a fost să fac din șampania Silvania un produs de cadou, nu unul de consum și am reușit în cele din urmă. 

A fost foarte greu atunci când am preluat fabrica în 2007, pentru că eu nu aveam nicio treabă cu vânzările și marketing-ul, eu sunt jurist, însă m-am luptat foarte mult și am învățat pe parcurs. Am reușit să-l aduc la Șimleu pe unul dintre cei mai buni directori de vânzări din Sălaj și am început munca, o muncă foarte grea dar care a meritat până la urmă. Am bătut țara în lung și în lat și am încheiat contracte

Șimleul trebuie să-și dea valoare la ce are, iar asta o poate face doar prin oameni ce vor și sunt capabili. Eu încerc să prezint ceea ce am făcut, nu să vând povești din viitor. Problemele juridice nu le pot prezenta, deoarece sunt sub rezerva confidentialilatii , însă problemele de management și de creație personală le pot”, ne-a povestit Virgil Marius Bob. 

Virgil Marius Bob: ”Candidatura mea este pentru cei ce vor liniște, acea liniște constructivă”

Preșesintele USR Șimleu Silvaniei, Marius Virgil Bob ș-a înscrisul în competiția pentru fotoliul de primar pentru cei ce vor liniște și nu o liniște oarecare ci una constructivă. 

”Candidatura mea pentru funcția de primar a orașului Șimleu Silvaniei a fost anunțată cu ceva timp în urmă, iar premisele de atunci îmi prefigurau că va fi un război al urii, al răzbunării, al rătăcirii sufletești. Eu nu m-am înscris în această cursa din ură. Nici din răzbunare. Nici din lăcomie. Unii îmi suflau vorbe otrăvite în urechi:” Atacă-l pe primar, arată-le oamenilor că nu e bun!” I-am întrebat: “ De ce? Crezi că oamenii nu văd dacă e bun sau nu, e totuși de 16 ani în această funcție? Să-mi construiesc imaginea pe greșelile lui? Asta înseamnă un fel de furt, adică să iau faptele lui pentru a le folosi eu!”. Am scris o dată despre lipsa de respect, atât. Incontestabil a și greșit, toți greșim, însă unii o facem cu voie, alții o facem fără voie iar alții o facem orbiți de putere. Ieri a căzut sentința ca o lovitură de tun. Nu mi-a fost nici prieten nici dușman, este prea mare diferența între noi, de aceea nu mă bucur, nici nu sunt trist, nu am de ce. Sper doar că judecători să fi fost corecți. Adică să nu fi dat prea puțin sau prea mult sau să nu fi pedepsit nevinovați. Atâta timp cât nu știu ce probe sunt în dosar, nu văd ce mi-ar permite să-mi dau cu părerea. Din punct de vedere politic însă am un sentiment de ușurare, deoarece nu am vrut să primesc voturi din ura. Acele voturi, la un moment dat, se întorc împotriva ta. Vreau votul dat din încredere, din suflet.

Colaborez ca jurist cu multe firme, mai mici sau mai mari, iar prin ceea ce fac trebuie să câștig încrederea oamenilor, să-i fac aibă sentimentul de siguranță cu mine alături, ceea ce nu e ușor într-o țară unde corupția și abuzurile statului sunt regulă.
Am simțit că trebuie să spun ceva despre asta. E prea important pentru oamenii urbei și cred că merită să înțeleagă și poziția mea vis-à-vis de asta, deoarece m-am înscris cu această candidatura pentru cei ce vor liniște, acea liniște constructivă. Lumea e în schimbare, va trebui să trecem împreună peste încercările teribile ce vor veni. Când acasă nu ai liniște, nici sufletul nu e sănătos, iar Șimleul e acasă pentru mine.

Virgil Marius Bob, un om CREATOR

Canditatul USR la Primăria Șimleu Silvaniei, Virgil Marius Bob și-a expus și câteva dintre ideile pe care le-ar pune în practică în orașul de sub Măgura. Poate cel mai important proiect pe care l-ar implementa șimleuanul ar fi crearea unui birou de consultanță pentru micii afaceriști locali. Crearea locurilor de muncă se poate face atât prin sprijinirea micilor afaceri locale cât și prin atragerea investitorilor mai mari. Bob suține că te poți plimba pe străzile cele mai frumoase, însă cu buzunarul gol și fără perspectiva unui loc de muncă, imaginea orașului nu mai are nici o importantă

”Sunt foarte bune parcurile, asfaltul, betonul, îți oferă confort social, dar fără sectorul investițional privat, funcțional și dinamic, nu putem vorbi de dezvoltare locală. Poți umbla pe străzile cele mai frumoase, însă cu buzunarul gol și fără perspectiva unui loc de muncă, imaginea orașului nu mai are nici o importantă. Migrația tinerilor către orașele mari sau străinătate e un fapt real și dureros, ceea ce înseamnă involuție, înseamnă îmbătrânirea populației, înseamnă un oraș pe moarte. Nu trebuie să fii conectat la administrația publică sau să ai date statistice ca să poți constata că, cel puțin în ultimii 20 de ani, majoritatea tinerilor plecați la studii în alte orașe nu se mai întorc. Lipsește deja o generație din Șimleu, aceea generație care ar putea schimbă lucrurile, iar înseamnă declin.

Lângă noi, comună Pericei se dezvoltă, Crasna stagnează iar Simleul involuează. Asta e ce se vede cu ochiul liber. De unde diferența? Crearea locurilor de muncă se poate face atât prin sprijinirea micilor afaceri locale cât și prin atragerea investitorilor mai mari.

Sprijinirea dezvoltării micilor afaceri, e o soluție ce ar presupune că Primarul și aparatul din subordine să aibă un rol activ în capacitarea persoanelor ce desfășoară activități economice. Voi da un exemplu: La construcția casei mele am apelat la serviciile unei echipe de constructori. Scule uzate, puține, sau lipsa, împrumutate, închiriate. I-am întrebat de ce nu își fac un proiect pentru atragerea de fonduri. Neștiință, teamă de riscuri, expresia „Habar n-am ce să fac, unde să mă duc ...!” a fost singurul răspuns. Am dat un telefon și în cealaltă zi am plecat la Zalău la primele discuții. Mi-au terminat lucrările tot așa, cu sculele cele vechi și uzate și nu i-am mai întâlnit decât peste 8-9 luni, la o altă lucrare, cu 45.000 de euro investiți în utilaje. Am dat doar un telefon și am facilitat legătură dintre micul antreprenor și consultant. Atât. O simplă invitație făcută la sediul primăriei, directă, nu prin mijloace de publicitate, pentru a întâlni consultanți ar valora mult, fiindca persoană interesată ar putea înțelege că nu e chiar atât de greu să acceseze fonduri ca mic întreprinzător sau ca profesionist.

De ce nu merg micii prestatori la Zalău pentru a se interesa de atragerea de fonduri? Din același motiv ca și meșterii mei. Un calcul simplu - 25 de proiecte accesate înseamnă că în oraș ar intră aproape 1 milion de euro. Și întrebarea cea mai directă: Am putea face să aibă consilierea aici, acasă? Cred că da.
Simleul are câteva resurse de care poate să se folosească, încă! Are populație tânăra, are forță de muncă calificată, atât activă cât și cea rămasă fără locuri de muncă în urma plecării unor investitori.

Vreau să va vorbesc despre lucruri simple, care necesită doar voință, care sunt realizabile, deoarece trebuie avut mereu în vedere că o populație activă profesional crește comunitatea”, a încheiat Virgil Marius Bob. 

 

 

 

Adauga comentariu