Cinci tineri sălăjeni acuzați de furt calificat. Au sustras componente auto, telefoane si produse alimentare

Poliţiştii Postului de Poliţie Creaca au identificat în 16 mai un tânăr de 24 de ani din comuna Creaca, bănuit de comiterea unui furt calificat, faptă comisă în comuna Creaca în noaptea 4 spre 5 mai. Din cercetările efectuate de poliţişti, cel în cauză a sustras dintr-un autoturism, care se afla parcat pe marginea drumului dar neasigurat, componente auto. Prejudiciul în valoare de 250 de lei a fost recuperat şi urmează a fi restituit păgubitului.

În aceeaşi zi, poliţiştii Postului de Poliţie Năpradea au identificat autorul într-o cauză penală, faptă comisă în data de 14 martie. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că un tânăr de 28 de ani, din comuna Năpradea a sustras componente auto, electromotor, alternator, compresor, de pe un camion parcat pe raza localităţii Someş Guruslău. Prejudiciul cauzat se ridică la 1.500 lei, fiind recuperat aproximativ 70%.

Şi poliţiştii din Jibou au identificat tot joi, 16 mai un tânăr de 23 de ani, din Jibou, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt. Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul a pătruns la data de 18 aprilie în locuinţa unei persoane din localitate de unde a sustras produse alimentare și un telefon mobil, cauzând un prejudiciu de 700 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.  

Alţi doi tineri de 18, respectiv 25 de ani, unul din Gârbou şi unul din Surduc, sunt cercetaţi de poliţiştii Postului de Poliţie Surduc pentru furt calificat. Cei în cauză au pătruns în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2018 într-o anexă ce aparţinea unei femei din Surduc, de unde au sustras mai multe bunuri. Bunurile au fost recuperate şi restituite părţii vătămate. De asemenea, în noaptea de 15 spre 16 martie, cei doi au mai pătruns într-o locuinţă de pe raza localităţii Surduc de unde au sustras produse alimentare și un DVD, cauzând un prejudiciu de 1.500 lei, din care s-a recuperat aproximativ 40%. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

foto: trnews.ro

Adauga comentariu