Cinci școli primare și patru grădinițe din Sălaj ar putea fi desfiinţate. Inspectorul şcolar general Maria Pop: “Este vorba de unităţi de învăţământ din mediul rural în care învață doi-trei elevi“

Cinci școli primare și patru grădinițe, toate din mediul rural, ar putea fi desfiinţate la solicitarea unor Consilii Locale. Este vorba despre şcolile primare din Mesteacănu, Trestia, Uileacu Șimleului, Gostila şi Poarta Sălajului și grădiniţele din Huseni, Trestia, Făgetu și Poarta Sălajului. Inspector şcolar general al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Maria Pop a declarat că este vorba de unităţi de învăţământ care au doar doi sau trei elevi.

Potrivit planului de şcolarizare privind învăţământul liceal profesional şi dual, în anul şcolar 2019-2020 sunt propuse 21 clase cu 592 elevi, din care 19,5 clase cu 294 elevi pentru învățământul profesional și 1,5 clase cu 46 elevi pentru învățământ profesional dual, comparativ cu 17 clase şi 436 de elevi în anul şcolar precedent. Maria Pop a subliniat că pentru învăţământul profesional au existat solicitări din partea a 104 agenţi economici privind 644 de locuri, iar pentru învăţământul profesional dual există solicitări din partea a opt agenţi economici.

Inspectorul şcolar general Maria Pop a prezentat propunerea pentru reţeaua şcolară şi planul de școlarizare 2019 - 2020 în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, organizată astăzi de Instituţia Prefectului Sălaj. Potrivit datelor prezentate, pentru viitorul an şcolar se propun 338 unităţi de învăţământ, comparativ cu 347 în acest an.

foto: didactic.ro

Adauga comentariu