Cinci proiecte care il pot face pe Ionel Ciunt sa dispara din viata politica dar in acelasi timp il pot face primar inca un mandat

Ionel Ciunt a castigat in iunie 2016 alegerile pentru functia de primar in Zalau la peste 20 de procente fata de liberalul Radu Capilnasiu. Primarul Zalaului s-a apucat de treaba inca din primele zile in primarie. Ionel Ciunt are insa "pe cap" cinci proiecte care ii pot aduce atat glorie cat si decadere politica.

1. Reabilitarea Bulevardului Mihai Viteazu

Inceperea lucrarilor de reabilitare a Bulevardului Mihai Viteazu din Zalau i-au adus lui Ionel Ciunt atat critici cat si laude.

Lucrarile au inceput in luna aprilie si se vor termina in august, fiind efectuate pe tronsonul Gara - sens giratoriu benzinaria Mol.

De peste 15 ani nu a mai fost reabiltiat din temelii bulevardul, iar acest proiect ii poate aduce lui Ionel Ciunt numeroase voturi in plus. Tot acest proiect il poate face insa pe Ciunt sa-si piarda din alegatori. Spunem asta deoarece sunt sute de zalauani revoltati pentru modul in care se lucreaza la reabilitarea strazii.

2. Zilele Zalaului

Inca din primul an cand a fost ales primar, Ionel Ciunt a decis sa schimbe locatia de desfasurare a Zilelor Zalaului. Daca pana in 2016 evenimentul se organiza pe Bulevard, din august 2016 Ionel Ciunt a decis ca evenimentul sa se organizeze in sptaele Primariei. Ionel Ciunt va castiga voturi de la numerosii locatari de pe Bulevard care nu mai trebuie sa suporte zgomotul si mizeria, insa va pierde voturi de la zalauanii din celelalte cartiere care si-ar fi dorit ca evenimentul sa se desfasoare tot in zona Bulevard - Casa de Cultura a Sindicatelor - Platou.

3. Intarzieri la termenele de finalizare a proiectelor

Doua mari proiecte de infrastructura sunt in desfasurare in Zalau, exceptand reabilitarea Bulevardului. Reabilitarea strazii Closca si lucrarile din spatele Halei Agroalimentare. Odata finalizate, cele doua lucrari vor da o alta fata zonei centrale a Zalaului. Cu toate acestea, Ionel Ciunt poate pierde din electorat tocmai din cauza ca finalziarea lucrarilor a fost amanta mai mult timp.

4. Incurajarea mediului de afaceri

Administratia condusa de Ionel Ciunt a luat atat masuri pozitive, de incurajare a mediului de afaceri din oras, cat si masuri negative, inclusiv cresterea unor taxe si impozite, cum a fost celebrul scandal privind zonarea. Ionel Ciunt poate sa castige eletorat oferind facilitati in plus firmelor mari care sustin economia orasului, cat poate sa si piarda din electorat din cauza ca au fost marite birurile catre stat.

5. Investitii neterminate sau nerealizate

Ionel Ciunt a inceput sa reabiliteze multe zone din cartiere, cat si din zona centrala. Cu toate acestea, multi zalauani sunt nemultumiti ca primarul nu se ocupa si de cartierul lor sau nu are o ordine a prioritatilor. Altii sunt nemultumiti pentru ca nu se realizeaza varianta ocolitoare a orasului, iar altii pentru ca nu se realizeaza alte mari investitii in oras. Lucrarile de dimensiuni mici din oras ii pot aduce lui Ionel Ciunt voturi in plus de la zalauanii care locuiesc in cartierele ce au fost modernizate, dar in acelasi timp poate ramane si fara voturi pe considerentul "de ce face doar la unii?".

Adauga comentariu