Cinci persoane trimise în judecată într-un dosar de corupție privind fonduri europene

Bande Mureșan Alin Vasile, Marin Cerneștean, Adrian Vasile Breje, Ioana Maria Rusu, Mihaela Goia sunt cele cinci persoane care au fost trimise în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în data de 21 decembrie 2018. 
Potrivit Tribunalului Sălaj, cei cinci inculpați sunt acuzați de săvârsirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, unde parte civilă este Agenția pentru Finațarea Investițiilor Rurale.

”Inculpații au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, pentru săvârsirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată, prev. de art. 181 alin. 1 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod Penal, deoarece au folosit documente ce conțin date nereale, scopul fiind acela al indeplinirii condițiilor din contractul de finanțare și din Ghidul solicitantului”, ne-a transmis Tribunalul Sălaj

Contactat telefonic, directorul Agenția pentru Finațarea Investițiilor Rurale, Domițian Bențe ne-a explicat că acest dosar nu are nicio legătură cu instituția pe care o conduce. 

”Este treaba justiției, Agenția pentru Finațarea Investițiilor Rurale cât și angajații nu au nicio legătură cu acest caz. Absolut nimic”, a declarat directorul Agenția pentru Finațarea Investițiilor Rurale, Domițian Bențe, pentru Ziarul de Sălaj.

Adauga comentariu