Cinci lucruri INEDITE despre Ionel Ciunt, primarul Zalăului

Ionel Ciunt a ajuns primar al Zalăului în anul 2016, ales din partea Partidului Social Democrat cu 8.714 voturi (40,88%) după ce înainte a fost prefect al Sălajului în timpul guvernării PSD. 

Ionel Ciunt preferă în general să arate că este genul de persoană care nu vrea să-și pună pe tapet viața personală ci încearcă să fie concentrat pe ceea ce înseamnă administrație și bunul mers al Zalăului. Iar în principiu, cu unele scăpări, îi iese.

Ziarul de Sălaj vă prezintă astăzi cinci aspecte inedite din viața lui Ionel Ciunt, unul dintre cei mai apreciați primari ai Zalăului după 1989.  

1. Ciunt este un familist convins. Acesta se afișează cu soția sa ori de câte ori are ocazia. Merge alături de doamna Ciunt la vot, iar în birou și-a pus mai multe tablouri cu aceasta și cu fiica lui, Raluca. Mai mult, doaman Ciunt este un exemplu de "primăriță", fiind printre puținele soții ale unui lider politic din Sălaj care a fost alături de soț în campanie, pe stradă, printre oameni zi de zi, fără nicio remușcare sau regret. 

2. Ionel Ciunt este o persoană foarte religioasă. Primarul Zalăului participă duminică de duminică la slujbele religioase oficiate în oraș. Mai mult, la Ciunt în birou este pornit în majoritatea timpului radioul pe Trinitas, pentru a asculta slujba zilei. Să mai spunem că Ionel Ciunt își petrece vacanțele chiar la Muntele Athos în Grecia. 

3. Patriot. Ciunt este un patriot în adevăratul sens al cuvântului. Acesta ține la valorile românești și încearcă să transmită mesajul de unitate cât de mult are ocazia, vezi inclusiv discursul de 1 Decembrie din Zalău. Primarul Zalăului chiar a constatat că orașul este înfrățit cu orașe din Ungaria, dar nu și cu cele din Republica Moldova, omologi pe care îi cosideră frați. 

4. Iubește tinerii. Ionel Ciunt a declarat în repetate rânduri că este foarte apropiat de tineri și încearcă să-i ajute. Darius Prodan, cel care se ocupă de asociția Pro Teatru a fost văzut de mai multe ori alături de primar în instituție. Mai mult, Ciunt a fost inclusiv în juriu la un bal al bobocilor din Zalău. Nu sunt singurele exemple. Lista poate continua cu câtăreți de muzică populară pe care îi susține și cu mulți, mulți alții. 

5. Cel mai deschis primar. Nu este constatarea noastră, ci a bugetarilor din Primăria Zalău. Aceștia ne-a mărturisit că de când a venit Ciunt în Primărie au prea mult de muncă, în sensul pozitiv, afirmând că ușile instituției sunt deschise pentru oricine vrea să vină la acesta. Inclusiv pe stradă Ciunt este abordat de foarte mulți zălăuani, pe care nu îi repezește și încearcă să le rezolve problemele. Mai mult, amintim un episod când în fața Primăriei Zalău mai mulți cetățeni au protestat împotriva unor decizii. Spre deosebire de mulți alți politicieni, Ciunt a coborât din birou în mijlocul acestora și i-a poftit în instituție pentru a discuta cu ei. 

Adauga comentariu