Cinci lideri ai PNȚCD Sălaj au decis să treacă la Partidul Național Liberal. Vezi cine sunt liderii țărăniști și motivele care au stat la baza acestei decizii

Cinci lideri ai PNȚCD Sălaj au decis să treacă în echipa Partidului Național Liberal, iar în perioada următoare se vor alătura și alți vechi țărăniști sălăjeni. Cu toate că până acum cele două partide istorice au avut o colaborare corectă în județul Sălaj, împărtășind adesea scopuri comune, decizia celor din PNȚCD de a se înscrie în PNL a fost motivată și de gesturile iresposanbile ale președintelui național ilegitim al PNȚCD, care din postura de „purtător de ștampilă” a dus partidul lui Maniu, Mihalache și Coposu la ordinele PSD, urmașul de facto al Partidului Comunist, ne informează biroul de relații cu presa al Partidului Național Liberal, Filiala Sălaj.

Salut decizia noilor noștri colegi, oameni de calitate cu respect față de valorile dreptei și ale creștin democrației. Suntem convinși că aportul lor va fi unul semnificativ și personal mă bucur că familia creștin democrată a sălăjenilor se reunește. Pentru că, dincolo de aritmetica electorală, extrem de importantă și ea, există principii care ne unesc și pentru care merită să luptăm. Împreună cu ei, împreună cu sălăjenii de bună credință, sunt convins că vom reuși să scăpăm județul de guvernarea PSD care a transformat Sălajul in "Teleormanul Ardealului" și în ton cu sloganul PNL pentru europarlamentare , să aducem, din nou (acolo unde a fost și unde îi este locul) Sălajul în primul rând”, a declarat Lucian Bode, președintele PNL Sălaj.

Cei cinci lideri ai PNȚCD Sălaj sunt Alexandru Bora, Traian Iepure și Călin Taloș foști vicepreședinți PNȚCD Sălaj, Silvia Pencu fost secretar general PNȚCD și Marin Pop doctor în istorie. PNȚCD nu participă la alegerile europarlamnetare de luna viitoare, astfel că alegătorii țărăniști vor fi nevoiți să aleagă candidații celorlalte partide. Situație este generată de președintele Aurelian Pavelescu și de cei care sunt alături de el în alegerea de a susține PSD. În cadrul Biroului Județean de Conducere al PNȚCD Sălaj s-a decis prin vot să se ceară alegătorilor țărăniști din Sălaj să susțină prin votul lor la alegerile europarlamentare, una din listele propuse de alianța USR Plus sau PNL. Țărăniștii spun că nici partidele acestea și nici candidații propuși nu corespund doctrinei și idealurilor național-țărăniste, dar într-un astfel de moment trebuie să aleagă să nu se îndepărteze de Uniunea Europeană și valorile ei și cer susținătorilor să fie responsabili și să nu cedeze în aceste momente de cumpănă pentru partid, chiar dacă, din nou nu pot fi votați candidații propriului partid la europarlamentare, transmite PNȚCD Sălaj.

Adauga comentariu