Cinci blocuri de locuinte din Zalău reabilitate termic cu 80 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile

Blocurile de locuințe G164, 80, Scala, A16 și SB15 din municipiul Zalău vor fi reabilitate termic cu bani europeni. Consiliul Local Zalău a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizați și devizele generale aferente proiectelor cu privire la creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe G164, 80, Scala, A16 și SB15. Lucrările de intervenție la cele cinci imobile constau în reabilitarea acoperișurilor, refacerea finisajelor interioare și exterioare, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprinder , izolarea termică a fațadelor, închiderea balcoanelor sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea acoperișului tip-terasă, demontarea instalațiilor și a echipamentelor montate pe fațadele/terasele blocului de locuințe, montarea și remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenție. De asemenea vor fi refăcute canalele de ventilație din apartamente, în scopul ventilării naturale a spațiilor ocupate, trotuarele de protecție vor fi reparate în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura blocului de locuințe și vor fi refăcute finisajele interioare din casa scării. 

Valoarea totală a proiectelor cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, depuse de către noi este de aproximativ 80 milioane de euro și se află în diferite stadii de evaluare sau chiar executare, iar o mare parte dintre aceste proiecte au ca efect reducerea emisiilor de carbon. Vă spun acestea și în ideea în care, în urmă cu câteva zile am fost de acord cu o scrisoare deschisă adresată Consiliului European, pe care am semnat-o în calitate de primar, în care s-a stabilit ca orizont de timp anul 2050, perioadă în care la nivelul Uniunii Europene să se stabilească strategii pentru reducerea emisiilor de carbon. Toate aceste proiecte de creștere a eficienței energetice, de mobilitate urbană, achiziția de autobuze electrice și amplasarea stațiilor de încărcare electrice, atât pentru autobuze cât și pentru autoturismele cetățenilor au ca finalitate creșterea calității vieții și un mediu înconjurător mai curat.” a declarat primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Proiectele cu finanțare din fonduri europene nerambursabile se află în diferite stadii de evaluare sau executare. Valoarea proiectelor se ridică la 80 de milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor de intervenție este de 12 luni.

 

 

Adauga comentariu