Chiar dacă orașul Șimleu Silvaniei e cel mai ”dezvoltat” din Sălaj, municipiul Zalău va avea bazin didactic de înot de 8.5 milioane de lei

Chiar dacă Șimleu Silvaniei este cel mai ”dezvoltat” oraș din Sălaj, după cum ne informa Dinu Iancu Sălăjanu în urmă cu câteva zile, municipiul Zalău va avea bazin didactic de înot la standarde europene.

În acest context, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, a semnat astăzi, 18 iunie 2021, predarea amplasamentului către constructor, în vederea realizării unui Bazin didactic de înot, pe strada Făgetului nr. 39.  Procesul verbal a fost semnat în prezența domnului Florin Mainerici, reprezentant al Societății Masterclass AG SRL, firmă care va realiza proiectul tehnic și executa lucrările.

Odată predat amplasamentul, în suprafață de 14.934 mp, către constructor, în termen de o lună și jumătate acesta va realizeza proiectul tehnic, după care va fi înaintat pentru avizare în Comisia tehnico-economică din cadrul Companiei Naționale de Investiții. Ordinul de începere al lucrărilor va fi dat după obținerea avizului, iar termenul de execuție a obiectivului de investiții este de 10 luni și jumătate.

Acest obiectiv este finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI), prin Programul Național Construcții de Interes Public sau Social - Subprogramul Bazine de înot. Investiția constă în construirea unui bazin de înot, vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice. 

“Cinematograful Scala, planetariul, spațiile de joacă pentru copii, creșa, modernizarea infrastructurii școlare și construirea bazinului de înot sunt proiecte importante pentru comunitatea noastră, pentru tineri și familii tinere. Bazinul didactic de înot este o investiție de 8,5 milioane lei, care va putea fi utilizată atât de copii, în timpul orelor de sport, cât și de iubitorii de înot, în afara programului școlar”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Adauga comentariu