Cetățeni români și moldoveni, discriminați de primarul UDMR din comuna unde s-a născut Dacian Cioloș

La finele săptămânii trecute au avut loc Zilele Comunei Pericei. În cadrul evenimentului a avut loc și o conferință pe tema migrației cu invitați din România, Ungaria și Republica Moldova. Să spunem de la început că Pericei este satul natal al fostului premier al României, Dacian Cioloș.

În cadrul evenimentului, deși în sală au fost peste 30 de cetățeni români și moldoveni, s-a vorbit EXCLUSIV în limba maghiară. Cei 5 cetățeni din Ungaria ajunși la eveniment au fost privilegiați de primarul UDMR al comunei, Boncidai Csaba, care a dat ordin ca întreaga conferință să se desfășoare strict în limba maghiară. 

Cetățenii români și moldoveni, majoritari în sală, au primit căști, iar profesorul Laszlo Laszlo de la Colegiul Națioanl Silvania a oferit traducere pentru aceștia. 

Atât delegația din Republcia Moldova cât și cetățenii români prezenți în sală au rămas cu un gust amar despre acest eveniment, care în loc să apropie comunitățile și să promoveze unitatea în diversitate, a făcut ca românii să fie discrimnați în țara lor.

Majoritatea celor prezenți în sală au ajuns la concluzia că evenimentul trebuia să se organizeze în limba română, iar micuța delegație din Ungaria să primească căști pentru traducere. 

Adauga comentariu