Cel mai vârstnic sălăjean vaccinat împotriva CORONAVIRUS are 93 de ani

Prefectura Sălaj ne-a transmis că de la debutul campaniei de anti-COVID în mediul rural din Sălaj prin intermediul echipei mobile s-au vaccinat până ieri, persoane cu vârsta între 20 și 90 de ani. 

În cursul zilei de ieri, la Pericei a fost vaccinat un bărbat de 93 de ani, fiind cel mai în vârstă sălăjean care se imunizează. Acesta a fost însoțit de fiica lui de 67 de ani .

Dacă ar fi să rezumăm debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în mediul rural din Sălaj prin intermediul echipei mobile, ar fi suficient să spunem doar atât: de la 20 la 90 de ani. Şi asta pentru că joi, la Pericei, prima comună inclusă în această campanie, s-au arătat interesaţi de vaccinare atât tinerii, cât şi vârstnicii, peste 80 de persoane fiind prezente la sediul primăriei pentru a fi imunizate.
Arpad are 93 de ani şi doi ochi albaşti, ce te privesc pătrunzător prin fanta creată de pălărie şi masca pusă regulamentar, pe nas şi gură. De pe actul de identitate eliberat în urmă cu aproape o jumătate de secol ne priveşte un bărbat cu o faţă osoasă, cu o cămaşă încheiată regulamentar, până la ultimul nasture. Nu mai e chiar tânărul din fotografie, însă chiar dacă se mai ajută de un baston cioplit dintr-o creangă de la un copac din curtea casei, se ţine încă bine şi a venit să se vaccineze. Şi nu oricum, ci alături de fiica sa, în vârstă de 67 de ani.

“Nu ne place să fim bolnavi şi nu ne place nici să mergem la spital, aşa că am ales să ne vaccinăm”, spune fiica celui mai vârstnic cetăţean din Pericei vaccinat joi, de echipa mobilă. 

“Acţiunea de astăzi poate fi considerată un succes, pentru că văd un număr foarte mare de persoane doritoare să se vaccineze, care probabil nu au reuşit să se programeze în platformă sau nu au putut lua legătura cu medicul de familie pentru a fi programaţi. Cred că metoda prezentării cu echipa mobilă într-un loc precum sediu primăriei, a unui centru de asistenţă socială sau chiar într-o biserică este una binevenită. Este o adresabilitate foarte bună atunci când e vorba de o locaţie cunoscută de către ei. Mă bucur foarte mult să văd o mobilizare deosebită şi vreau să mulţumesc primarului şi echipei din primăriei pentru colaborarea cu noi şi îndrumarea populaţiei, pentru a şti când şi unde să vină. Eu cred că toţi sunt dornici să scape de măsurile restrictive, să se întorcă la viaţa normală de dinainte de pandemie. Doar împreună vom reuşi”, apreciază Csakvari Alexandru.

Campania de vaccinare în mdiul rural continuă vineri, cu comuna Meseşenii de Jos, iar mai apoi şi cu alte comune din judeţ.

Adauga comentariu